БСП настоява за разследване докрай на масовото престъпление „чума в Странджа“

Екип News24sofia.eu

Справедливост има, но трябва да има и възмездие

Прочитания 4897
0 0
Снимка: БГНЕС

Във връзка с окончателното решение на петчленния състав на Върховния административен съд (ВАС) по казуса чума по животните в Странджа, Нинова се похвали, че една по една битките на социалистите в последните 4 години получавали признание. Вчера съдът се произнесъл окончателно по въпроса.

БСП били до хората, до баба Дора и до Ана Ангелова, а от страна на тогавашните управляващи социалистите били осмивани, хора от протестите били притискани, били обявени за метежници и ГЕРБ сезирали прокуратурата, че Нинова и останалите са заплаха за националната сигурност.

И тогава, и сега твърдя и нося отговорност за думите: Чума по животните в Странджа няма, категорична бе Нинова. Онова масово избиване на животните е масово престъпление на ГЕРБ, вижда се правотата на БСП, когато са последователни и аргументирани. 43 000 животни били убити без причина, регионът се обезлюдил и никой не понесъл отговорност за това деяние, напомни Нинова.

БСП разполага с десетки показания на хора, които са готови да свидетелстват. Нинова ще представи доказателствата на прокуратурата, на европейската прокуратура и ще настоява за разследване. Напълно разбираме, че не можем да върнем убитите животни на хората, но искаме справедливост, разследване, съд, присъди и отговорност за длъжностните лица, направили това, настоя Нинова.

Председателят на Националния предизборен щаб на БСП Кристиан Вигенин допълни, че освен дните, в които наистина хората били подложени на едно несправедливо отношение, граничещо с изтезания от властта, в парламента се водили битки. В края на краищата да се бориш си струва, справедливост има, но трябва да има и възмездие. Машинациите на ГЕРБ ще продължат да бъдат разкривани, но заедно с това трябва да върнем справедливостта, категоричен бе Вигенин.

Повече от 3 години предишното правителство не можеше да се справи с проблема, защото не искаше да признае греховете с избиването на животните, посочи той.

Трябва да се намерят възможности, по които да бъдат обезщетени останали стопани, загубили животните си, допълни Вигенин.

Той благодари на служебния земеделски министър Христо Бозуков, който взе присърце този случай. Поуките трябва да бъдат взети и сегашният председател на БАБХ трябва да помисли за предложения за промяна в нормативната база, така че да няма заповеди, които да не могат да бъдат обжалвани, подчерта Вигенин.

Една победа, не я наричам малка, но е доминото, което ще доведе до падането на останалите плочки, създадени от кабинета на Бойко Борисов„, допълни той.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

И ДФ "Земеделие" с ново ръководство

Борис Михайлов е новият директор