Реклама

https://www.gerb.bg/bg

БСП настоява за разследване докрай на масовото престъпление „чума в Странджа“

Снимка: БГНЕС

Във връзка с окончателното решение на петчленния състав на Върховния административен съд (ВАС) по казуса чума по животните в Странджа, Нинова се похвали, че една по една битките на социалистите в последните 4 години получавали признание. Вчера съдът се произнесъл окончателно по въпроса.

БСП били до хората, до баба Дора и до Ана Ангелова, а от страна на тогавашните управляващи социалистите били осмивани, хора от протестите били притискани, били обявени за метежници и ГЕРБ сезирали прокуратурата, че Нинова и останалите са заплаха за националната сигурност.

И тогава, и сега твърдя и нося отговорност за думите: Чума по животните в Странджа няма, категорична бе Нинова. Онова масово избиване на животните е масово престъпление на ГЕРБ, вижда се правотата на БСП, когато са последователни и аргументирани. 43 000 животни били убити без причина, регионът се обезлюдил и никой не понесъл отговорност за това деяние, напомни Нинова.

БСП разполага с десетки показания на хора, които са готови да свидетелстват. Нинова ще представи доказателствата на прокуратурата, на европейската прокуратура и ще настоява за разследване. Напълно разбираме, че не можем да върнем убитите животни на хората, но искаме справедливост, разследване, съд, присъди и отговорност за длъжностните лица, направили това, настоя Нинова.

Председателят на Националния предизборен щаб на БСП Кристиан Вигенин допълни, че освен дните, в които наистина хората били подложени на едно несправедливо отношение, граничещо с изтезания от властта, в парламента се водили битки. В края на краищата да се бориш си струва, справедливост има, но трябва да има и възмездие. Машинациите на ГЕРБ ще продължат да бъдат разкривани, но заедно с това трябва да върнем справедливостта, категоричен бе Вигенин.

Повече от 3 години предишното правителство не можеше да се справи с проблема, защото не искаше да признае греховете с избиването на животните, посочи той.

Трябва да се намерят възможности, по които да бъдат обезщетени останали стопани, загубили животните си, допълни Вигенин.

Той благодари на служебния земеделски министър Христо Бозуков, който взе присърце този случай. Поуките трябва да бъдат взети и сегашният председател на БАБХ трябва да помисли за предложения за промяна в нормативната база, така че да няма заповеди, които да не могат да бъдат обжалвани, подчерта Вигенин.

Една победа, не я наричам малка, но е доминото, което ще доведе до падането на останалите плочки, създадени от кабинета на Бойко Борисов„, допълни той.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Петър Витанов: През последните 15-20 години ние изглеждаме безбъдници

Докато председателят на БСП Корнелия Нинова се радва, че...

Доц. Красен Станчев: Големите харчове в държавата ще доведат до рискове в бъдеще

Наблюдаваме мощно предизборно увеличаване на заплати в държавния сектор...

Проф. Румяна Коларова: Би трябвало да помагат на служебния кабинет, отколкото да му пречат

Бойко Борисов настоя Димитър Главчев да смени Стефан Димитров. Димитър Главчев поиска оставките на...

Русия обвини Естония в тоталитаризъм

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви,...

Откриха неизбухнала бомба от 90-те в Ниш

На 21 април сръбските власти ще евакуират цял квартал в...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Иран: Плененият товарен кораб в Ормузкия проток е нарушил морските закони

Товарният кораб MSC Aries, плаващ под португалски флаг, който...

Срещу $5 млн. сомалийските пирати освободиха отвлечения кораб „Абдула“

Сомалийските пирати освободиха отвлечения кораб "Абдула" рано в неделя, след...

Урсула фон дер Лайен призова Израел и Иран да се „въздържат от по-нататъшни действия“

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в...

Сирия ще се брани само от израелски удари (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y Сирия е разположила около столицата си Дамаск своите произведени...

И вторият обвиняем с Петя Банкова влезе в спешното (ОБНОВЕНА)

Задържаният за контрабанда Стефан Димитров е откаран от следствения...

Шофьор блъсна пияна жена в Силистра

След употреба на алкохол 27-годишна жена беше ударена от...

Йордания, Ирак и Ливан възобновиха въздушния трафик (ВИДЕО)

Рисковете за сигурността вече са преодолени

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img