БСП настоява за разследване докрай на масовото престъпление „чума в Странджа“

Справедливост има, но трябва да има и възмездие

Views 5056
0 0
Снимка: БГНЕС

Във връзка с окончателното решение на петчленния състав на Върховния административен съд (ВАС) по казуса чума по животните в Странджа, Нинова се похвали, че една по една битките на социалистите в последните 4 години получавали признание. Вчера съдът се произнесъл окончателно по въпроса.

БСП били до хората, до баба Дора и до Ана Ангелова, а от страна на тогавашните управляващи социалистите били осмивани, хора от протестите били притискани, били обявени за метежници и ГЕРБ сезирали прокуратурата, че Нинова и останалите са заплаха за националната сигурност.

И тогава, и сега твърдя и нося отговорност за думите: Чума по животните в Странджа няма, категорична бе Нинова. Онова масово избиване на животните е масово престъпление на ГЕРБ, вижда се правотата на БСП, когато са последователни и аргументирани. 43 000 животни били убити без причина, регионът се обезлюдил и никой не понесъл отговорност за това деяние, напомни Нинова.

БСП разполага с десетки показания на хора, които са готови да свидетелстват. Нинова ще представи доказателствата на прокуратурата, на европейската прокуратура и ще настоява за разследване. Напълно разбираме, че не можем да върнем убитите животни на хората, но искаме справедливост, разследване, съд, присъди и отговорност за длъжностните лица, направили това, настоя Нинова.

Председателят на Националния предизборен щаб на БСП Кристиан Вигенин допълни, че освен дните, в които наистина хората били подложени на едно несправедливо отношение, граничещо с изтезания от властта, в парламента се водили битки. В края на краищата да се бориш си струва, справедливост има, но трябва да има и възмездие. Машинациите на ГЕРБ ще продължат да бъдат разкривани, но заедно с това трябва да върнем справедливостта, категоричен бе Вигенин.

Повече от 3 години предишното правителство не можеше да се справи с проблема, защото не искаше да признае греховете с избиването на животните, посочи той.

Трябва да се намерят възможности, по които да бъдат обезщетени останали стопани, загубили животните си, допълни Вигенин.

Той благодари на служебния земеделски министър Христо Бозуков, който взе присърце този случай. Поуките трябва да бъдат взети и сегашният председател на БАБХ трябва да помисли за предложения за промяна в нормативната база, така че да няма заповеди, които да не могат да бъдат обжалвани, подчерта Вигенин.

Една победа, не я наричам малка, но е доминото, което ще доведе до падането на останалите плочки, създадени от кабинета на Бойко Борисов„, допълни той.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

И ДФ "Земеделие" с ново ръководство

Борис Михайлов е новият директор