Реклама

https://www.gerb.bg/bg

БСП иска одит на „Автомагистрали“, за да е ясно къде са отишли 4.5 млрд. лева

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu

За втората част на магистрала „Хемус“ са платени близо 500 млн. лева без да има нито 1 см положен асфалт, разкриват от левицата, Днес предложихме промяна в Закона за обществените поръчки, за да се затвори една вратичка за корупционни практики, която управляващите използват доста активно, коментира народният представител от БСП Димитър Данчев в ефира на BG ON Air..

Управляващите дават на държавни предприятия поръчки за милиарди левове като след това разпределят средствата на близки до тях фирми без обществена поръчка. Тако по непрозрачен начин се разпределят милиарди левове между няколко фирми, като също така няма и контрол върху качеството. Затова от БСП предложихме такива поръчки да се възлагат само на фирми, които могат да изпълняват до 90% от даденият обект. Депутатът изрази съжаление за това, че поправките на БСП не бяха приети. Социалистът даде пример с държавното предприятие „Автомагистрали“, което е получило поръчки за 4.5 млрд. лева за последните две години. „Опасенията на БСП, че това предприятие няма необходимият човешки и технически ресурс, за да изпълнява такива огромни поръчки се потвърди. Оказа се, че дружеството разполага с 3 багера и 40 строителни работници.

Народният представител от БСП обяви, че БСП иска одит на „Автомагистрали“, за да видят всички български граждани къде отиват тези огромни средства. Искаме да се проследи потокът на парите – да видим къде са отишли тези средства, как са разходвани, колко пари са дадени, на едни и същи фирми ли са давани?

Данчев изнесе смущаващи факти като този, че в средата на октомври тази година „Автомагистрали“ е получила плащане на стойност 700 милиона лв. за строеж на 134 км отсечка между Боаза до Велико Търново, а получените разрешения за строеж са за 50 км път. Още по-фрапиращ случай разкри депутатът с втората част на магистрала Хемус – за нея са платени близо 500 млн. лева. без да има нито един сантиметър положен асфалт.

Димитър Данчев критикува плана на управляващите, който според него е без ясна визия и концепция. В него липсват реформи. Той изглежда като събран оттук-оттам. Тяхната единствена цел е да усвоят 12-те млрд., които Европейската комисия отпуска на България, а не да изкарат страната от кризата и да постигнат параметрите, които България е заложила в Зелената сделка.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Лондон чу ООН за бежанците, но праща нелегалните в Руанда

Британският министър на вътрешните работи Джеймс Клевърли във вторник...

Има достатъчно ваксини срещу коклюш в склада

От началото на годината са регистрирани 214 положителни за...

Георги Вулджев: Бюджетът на Асен Василев е пълна катастрофа

Георги Вулджев е завършил Националната гимназия по древни езици...

Германия арестува двама мъже, готвели военен саботаж от името на Русия

Със заповед на федералния главен прокурор на Германия Йенс...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img