Реклама

https://www.gerb.bg/bg

БСП и ПП атакуват кабинета, Гълъб Донев не може да си позволи лукса да слуша критики

Снимка: БГНЕС

Депутатът от „Продължаваме промяната“ Венко Сабрутев критикува, че служебният кабинет на Румен Радев е отказал да изпълни задълженията си, а именно – внасяне на бюджет, съобразен с инфлацията и политиката за вдигане на доходите за 2022-2023 г.. Това бе първото изказване от трибуната на парламента в заседанието днес, което е за обсъждане на удължителния бюджет за 2022 г.

Според групата на Кирил Петков внесеният сега удължителен бюджет е против Закона за държавните финанси и кабинетът е избрал пропагандна кампания – с некоректни стойности на инфлацията, надценени разходи с 10 млрд.лв. и подценени с 4 млрд.лв. приходи.

ПП няма да допусне такива параметри и ще работи за 16-те си политики, каза Сабрутев.

Стоян Таслаков от ПГ на „Възраждане“ определи ситуацията: „Кой създаде „Продължаваме промяната“? – Румен Радев. Храни куче да те лае.“

Удобно е да се критикува служебното правителство, когато прави всичко възможно, за да минимизира кризите в страната – август и септември при предизборните кампании, всички призоваваха да не се внася проект за бюджет„, обясни той.

Няма парламентарна консолидация в момента около това този парламент да излъчи политики, които да следва в средносрочна перспектива и започна да се пее друга песен, каза от своя страна премиерът Гълъб Донев.

Снимка: БГНЕС

Докато не се избере редовно правителство – ще гарантираме спокойствието и сигурността на българските граждани – няма да останат хората на студено и тъмно, обърна се Донев. Той обеща най-евтиния газ в Европа, критикувайки сделките преди това. Премиерът каза, че утре се приема от Министерски съвет иновативна програма, насочена към потреблението на ток. Обвиненията на ПП са безпочвени и желаят друго, но не и съставяне на мнозинство и редовно правителство. Кои ще са политиките по доходите и живота на българите и геополитиката, питат от кабинета на Радев.

Не мога да си позволя лукса да слушам критики към това, което е направил кабинетът, който е решил всички заварени кризи, категоричен бе министър-председателят.

Критика имаше и от лидера на БСП Корнелия Нинова, която посочи, че служебният кабинет е нарушил Закона за бюджета, който е трябвало да бъде внесен до края на октомври. Тя откри противоречия и в мотивите на внесения удължителен бюджет и призова всички депутати да се внесат промени между първо и второ четене „за не останат хората без пари“.

Премиерът и кабинетът не можете да поставяте условия на депутатите по Конституция и да ни давате акъл, уточни Нинова.

Подкрепяме неправилното предложение на МС, за да тръгне бюджетът, каза Нинова. По думите й в противен случай не може левицата и да си направи социалните предложения, само така тя вижда „ход за стабилност на страната и просперитет за българската икономика„.

В заключение лидерът на социалистите атакува и ПГ на ПП, че се „кичят със социалните предложения на левицата“.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината без помощта на САЩ

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс в четвъртък отправи остро...

Русия унищожила 5 бази на бойци в Сирия

Руските въздушно-космически сили са унищожили пет бази на бойци...

Иран предупреди Съвета за сигурност за последствия при военен отговор на Израел

Израел "трябва да бъде принуден да спре всеки по-нататъшен...

Водата в руската Курганска област достига опасни нива

Нивото на водата в река Тобол в руския Курган се...

Поляк е арестуван за заговор за убийството на Зеленски

Полски гражданин е бил арестуван по обвинения, че е...

Унгария разследва съперник на Орбан за чуждо влияние

Унгарският опозиционен политик, известен като критик за управляващите, Петер...

Република Сръбска отрича геноцида в Сребреница

Парламентът на автономната Република Сръбска прие доклад, в който...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Адв. Людмил Рангелов: Няма доказателства за линия Банкова – Димитров

Не вярвам, че Живко Коцев е бил обект на заплахи, заяви Рангелов

60 кг кокаин за 2 млн. евро е задържан от бреговата охрана в Гърция

Корабът, на който е бил камионът, е идвал от Италия

Росен Желязков спира микрофона на депутатите (ДОКУМЕНТ)

Пресконференции, брифинги, срещи с журналисти, кръгли маси, дискусии и...

Йордания затвори въздушното си пространство (ВИДЕО)

Причината е иранската атака срещу Израел

Депутатите решават дали да заседават по време на избори

Парламентът ще обсъди като точка първа в дневния си...

ДПС отива самостоятелно на избори

Централният съвет на ДПС прие критериите и процедурите за...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img