БСП-Хасково свали доверието си от Елена Йончева

Левите цитират военни мъдрости

Views 7196
1 0

Общинските председатели на БСП в област Хасково свалиха политическото си доверие от евродепутата Елена Йончева, съобщиха от БСП.

В информацията от червената партия се казва, че това става четири години след като журналистката беше издигната от социалистите от Хасковско за депутат, а преди две години и за евродепутат.

Повод за сваленото доверие от Йончева е днешният дебат в пленарната зала на европейския парламент за върховенството на закона България.

Припомняме, след 50-ия Конгрес на БСП от ръководството на партията отпаднаха значими лица за левицата. От червените редици казаха, че от Националния съвет са извадени интелектуалците, стратезите и хората, които години наред допринасят за развитието на тази политическа сила.

В новия състав на Националния съвет на БСП не влязоха знакови фигури на партията като лидера на ПЕС Сергей Станишев, Георги Пирински, Валери Жаблянов, Велислава Дърева, Атанас Мерджанов, Красимир Янков, Михаил Миков и други, които си позволяват критика. Член на съвета не е Кирил Добрев – основен опонент на Корнелия Нинова на първите преки избори за лидер на партията.

Зам.-председателят на партията Кирил Добрев става редови член на пленума и ще прави и ще прави мониторинг на партийната политика.

В декларация председателите на общински партийни организации от област Хасково заявиха, че уверено застават зад позицията на младежите-социалисти от региона.

Сега, когато цялата партия вдигна уверено очи и застана зад промените, защитени чрез прекия избор за председател и потвърдени на юбилейния 50-и Конгрес на БСП, няма нищо по-добро от единството в борбата за истината и волята да работим безкористно за върховенството на закона у нас и по-доброто бъдеще на България за всички, пишат хасковските общински председатели в документа.

Припомняме, според „24 часа“ Йончева е казала, че лидерът на БСП Корнелия Нинова има свои контакти в прокуратурата и вади предварителна информация и я е предупредила да не се занимава с разследването дали премиерът Бойко Борисов има къща в Барселона.

В декларацията още се казва:

Не може да си близък и да вярваш на нашата общност само когато застанем като стена зад теб и ти се доверим, че можеш да защитиш посланията ни, а да забравиш това, когато някой друг погъделичка твоето его. Казват, че войната изяжда натрупаното в мир. Войната няма очи нито за съвместно извървените крачки, нито за полезните поуки от тях, пишат в декларацията на БСП.

С нея те единодушно снемат политическото си доверие от бившия военен репортер и настоящ евродепут Елена Йончева.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Петьо Гюдюлев

author
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Удължават мярката 60/40

Това стана ясно след извънредно заседание на НСТС