БСП: Борисов няма право да предлага нова Конституция

Прочитания 544
0 0

Министър-председателят няма право да предлага нова Конституция. Това каза секретарят на ПГ на „БСП за България“ Димитър Данчев в ефира на БНР. Той има подготвен вариант на Конституцията, вероятно става въпрос за нещо, писано от Данаил Кирилов.

Такава промяна предполага широк обществен дебат, в това число участието на извънпарламентарните формации, а не да бъде направена скрито. Няма логика да се участва в обсъждането на подобни несъстоятелни идеи, аргументира се Данчев.

По повод свикването на извънредно заседание на парламента социалистът коментира, че за пореден път министър-председателят е потъпкал парламентарната държава, като е наредил на своите народни представители да не участват в заседанието.

По повод свикването на заседание на Висшия ръководен орган на партията, депутатът заяви, че такова трябва да бъде проведено. Друг е въпросът, че в средата на август месец събирането на кворум за провеждането на легитимно заседание на НС не е лесна задача, защото голяма част от членовете са пръснати в различни краища на страната, заключи той.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Антония Иванова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Строеж без документи е открит при проверка в Пасарел , възложена от ВАП

Строеж без документи е открит по време на проверка, възложена от ВАП в района на ловно стопанство „Искър“ в Пасарел. Във ВАП е образувана преписка по повод публикация в новинарски сайт статия, в която са изложени обстоятелства за това, че дружество работи по съвместен договор с ловно стопанство „Искър“ и

Read More »

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: