Брюксел настоява за окончателни присъди за корупция по високите етажи на властта

Views 5444
0 0
Снимка: архив EPA

Европейската комисия (ЕК) очаква в България трайно да бъдат произнасяни окончателни присъди за корупция по високите етажи на властта.

България трябва да завърши прилагането на препоръките на ЕК в доклада по механизма за сътрудничество и проверка от 2019 г. За това настоя говорителят на комисията Кристиан Виганд, цитиран от БТА.

Важно е събитията в страната да не водят до отстъпление от постигнатия напредък (в областта на законността), добави той на пресконференция в отговор на въпроси, свързани с наложените вчера от САЩ санкции срещу няколко българи, включително Васил Божков и Делян Пеевски.

Остава още работа за вършене, обобщи Виганд по повод изпълнението на препоръките на комисията. Той отбеляза, че една от препоръките беше да се взаимодейства със Съвета на Европа (по-конкретно Венецианската комисия, б. р.) за преодоляване на недостатъците в българското законодателство срещу корупцията и за ефективно разследване на престъпленията.

По думите му ЕК следяла събитията у нас и те щели да бъдат отразени в очаквания през юли доклад за върховенството на правото.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Румен Петков: Защо САЩ пропускат рушветчиите Борисов и Горанов

„Защо САЩ демонстрират шизофрения, като стоварват санкции на Божков, а пропускат рушветчиите„. Този реторичен въпрос зададе пред БНР Румен Петков, лидер на партия АБВ и бивш министър на вътрешните работи по повод наложените от САЩ санкции по закона „Магнитски“. „Нека да ни обяснят защо се пропускат тези, които са взели […]