Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Брутална агресия от „охранители“ на ГЕРБ срещу журналисти от News24sofia.eu TV чупят камерата ни псуват: „Марш от тук“

Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu

Брутална агресия от страна на млади „охранители“ от ГЕРБ. Журналисти биват блъскани, телефоните им отнемани насилствено и захвърляни, а камерата на операторът ни Иво Петров, бе счупена – микрофонът ни хвърлен на замята.

Униформените, които охраняват Националната конференция на партията не реагират по никакъв начин на агресията срещу дошлите да отразяват събитието репортери.

Малко по-късно стана ясно, че представителят на ”Свободна Европа” Полина Паунова и колегата и Генка Шикерова също са били нападнати.

Мероприятието беше организирано на фона на нестихващите през последните 27 дни антиправителствени протести с искания за оставки на третия кабинет „Борисов“ и главния прокурор Иван Гешев. В центъра на столицата дни наред има три денонощни блокади на кръстовищата на Орлов мост, до Софийския университет и на Ларгото.

Националната конференция на ГЕРБ започна в 12.00 часа на открито заради епидемията от коронавирус, като за присъстващите бяха приготвени столове на слънце. Малко преди началото на събитието няколко младежи с маски се конфронтираха с малкото протестиращи, проникнали на територията на парка.

Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu

Момчетата, които направиха провокацията (след която се стигна до сблъсъци с протестиращите – бел. ред.) отказаха да кажат кои са. Взеха ми отново телефона и го изхвърлиха, разказа Паунова.

Заедно с колегата ѝ от Свободна Европа Генка Шикерова те направиха повторен опит да заснемат агресивните мъже, при който един от тях отново нападна Паунова, отнема ѝ телефона и го изхвърли настрани. Маскираният опита да вземе и телефона на Шикерова, при което тя започна да вика за помощ охраната.

Ситуацията провокира намесата на възрастен мъж, който нарече Паунова „боклук“, заявявайки, че е видял как три пъти хвърлят телефона ѝ, което означава, че присъствието ѝ на събитието не е желано.

От пресцентъра на ГЕРБ коментираха, че агресивните мъже са провокатори и са опитвали да нападат дори и симпатизанти на ГЕРБ. Оттам отрекоха младежите да са наемани като охрана от партията.

Събитието се охранява от частна охранителна фирма и първоначално на мястото не присъстваше полиция. Тя беше повикана след първоначалните сблъсъци с антиправителствени протестиращи. Пристигналите униформени служители на МВР изградиха кордон, за да отстранят демонстрантите, но до задържане на провокаторите, атакували и журналисти, така и не се стигна.

От пресцентъра на вътрешното министерство коментираха пред единствено, че са запознати със случващото и засега няма какво да съобщят официално.

Част от младежите, облечени в тъмни дрехи и носещи маски, които атакуваха протестиращи и журналисти, коментираха пред „Дневник“, че са дошли да подкрепят премиера Бойко Борисов и управлението му. Те обаче отказаха да кажат дали са членове на някои от организациите на партията в страната.

На Националната конференция присъстват членове на ГЕРБ от цялата страна, сред които и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, представители на коалиционните партньори на ГЕРБ от “Обединени патриоти”, министри от кабинета, депутати, кметове и други.

Последното партийно мероприятие на ГЕРБ в столицата беше на 10 юли, когато успоредно на Ларгото се провеждаше вторият масов антиправителствен протест. След края на митинга на симпатизантите на управляващите пред Министерския съвет се стигна и до епизодични сблъсъци на полицаи с протестиращи, които препречваха пътя на рейсове, извозващи подкрепящите ГЕРБ хора.

Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu
spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

„Ислямска държава“ публикува снимка на четиримата атентатори от Москва

"Ислямска държава" публикува снимка на четиримата нападатели, които стоят...

Множество арабски страни и Израел осъдиха терористичната атака в предградие на Москва

Редица арабски страни осъдиха терористичното нападение снощното терористично нападение...

Лондон: Русификацията в окупираните територии на Украйна продължава

Инициативите за управление, предприети от руските власти във временно...

Въвеждането на еврото вече е описано в нов информационен сайт

Може да се види и лика на българските евромонети

Все пак комунист няма да управлява Залцбург

Лявоцентристкият заместник-кмет на Залцбург Бернхард Ауингер победи своя съперник...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img