Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Брекзит мести 2 500 финансови работни места и 170 млрд. евро във Франция

Снимка: EPA

Управителят на Централната банка на Франция заяви, че оттеглянето на Великобритания от Европейския съюз е довело до преместване на почти 2500 финансови работни места и „най-малко 170 млрд. евро активи“ във Франция, съобщава „Гардиън“.

Лондон остава най-важният финансов център на континента, но Амстердам, Дъблин, Франкфурт и Париж се опитват да привлекаткомпании, които искат да останат активни в еврозоната от 19 държави.

Пандемията на коронавируса направи още по-важно стимулирането на бизнес активността, предвид тежките икономически ефекти. „Въпреки пандемията, почти 2500 работни места вече са прехвърлени и около 50 британски организации са разрешили преместването на активи в размер на най-малко 170 млрд. евро (150 млрд. паунда) във Франция в края на 2020 г.“, коментира гуверньорът на банката Франсоа Вилероа дьо Галхау.

„Очакват се други премествания, които трябва да се увеличат през тази година. По-специално Брекзит принуди Европа да развие своята финансова автономия„, коментира той.

ЕС ще позволи на клиринговите къщи в Лондон да работят на целия континент в продължение на 18 месеца, тъй като съюзът няма собствени институции, които могат да се сравняват. След изтичането на този срок обаче финансовите транзакции в евро на теория ще трябва да бъдат уредени в рамките на ЕС.

В допълнение, „истинският“ финансов съюз „трябва да ни позволи по-добре да мобилизираме спестявания„. Той настоява, че възможността, предоставена от Брекзит, се използва за създаване на функционален „съюз на капиталовите пазари“ в ЕС.

Борис Джонсън призна през декември, че сделката за Брекзит с ЕС „не стига толкова далеч, колкото бихме искали„, като позволява достъп до пазарите на ЕС за финансови услуги, въпреки че по-късно финансовият министър на Обединеното кралство Риши Сунак представи перспективата за подобрен достъп.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Кирил Петков: Евроатлантическа кожа на Борисов прозира

Вижда тайна координация Борисов-Пеевски-Радев

Проф. Маринов очаква нови участници в парламента след изборите

Вероятно "Левицата" и/или партията на Васил Божков

Украйна консолидира подкрепата си в Конгреса на САЩ

Украинският премиер Денис Шмигал заяви, че е консолидирал подкрепата за...

САЩ обмислят да продадат оръжия за над 1 млрд. долара на Израел

Съединените щати обмислят продажба на оръжие на стойност над...

Депутатите не знаят къде е докладът за „Боташ“ и защо го няма

Докладът не е бил внесен, според Росен Желязков

САЩ вкарват санкции срещу иранския петрол в закона за помощта за Украйна

Американските законодатели включиха санкциите върху износа на петрол от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Опозицията в Молдова бойкотира референдума за ЕС

Лидерът на лявата опозиция в Молдова Игор Додон призова...

Иран омаловажи израелските удари, не планира отмъщение

Техеран говори за вътрешна атака от "инфилтратори"

Зеленски е на фронта в Донецка област (ВИДЕО)

Украинският президент Володимир Зеленски посети фронта на Донецка област...

МВР назначи нов директор на полицията в Добрич

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов назначи Красен Торимацов за...

Моторист е в кома след тежка катастрофа в София

Моторист е в кома след тежка катастрофа в София....

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img