Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Васил Божков обяви, че се завръща в България

Снимка: БГНЕС

Намиращият се в Дубай бивш хазартен бос и колекционер Васил Божков се бе категоричен, че ще се върне в България след изборите в неделя, 11 юли. Това заяви той на въпрос по време на онлайн брифинг пред медиите, който се състоя в сградата на „Нове холдинг“ на столичната улица Московска.

Божков изрази увереност също така, че партията му „Българско лято“ ще влезе в следващия парламент. Отговори и за парите, с които се спонсорира щедрата кампания – били лично негови.

Основна тема на онлайн пресконференцията обаче бе друга.

По думите на Божков, който бе собственик на една от най-големите колекции на антични предмети в Европа, прокуратурата е продала една от иззетите в началото на миналата година антики. Става дума за бронзова хидрия – античен гръцки бронзов съд, наподобяващ амфора, датиращ от преди около 2400 години.

Въпросният предмет бил предложен на Божков от европейски търговец, който впоследствие сам донесъл предмета на българска територия. „Това е безценен предмет„, отсече колекционерът, като отказа да назове цената, на която е закупил въпросната бронзова хидрия. Уточни обаче, че я е купил от „черния пазар“.

Този артефакт ми бе иззет и в момента даже не знам как стои пред вас. Това показва как се държат с културното наследство на България„, каза бизнесменът.

Фактическият лидер на „Българско лято“ е категоричен, че не се страхува от действията на прокуратурата след днешния си брифинг.

Да заповядат, но да изземат предмета, спазвайки нормите“, каза иронично Божков.

На въпрос на как може да докаже оригиналността на предмета, който бе изложен, Божков, чрез неговия пресцентър, показаха редица снимки от научни каталози, сертификат на Министерството на културата, както и фотографии от изложби, на които бронзовата хидра е била.

Няма еднакъв досущ предмет„, категоричен е Божков.

Бившият хазартен бос е категоричен също така, че санкциите от САЩ по закона „Магнитски“ по никакъв начин не са се отразили върху него.

Всичко и преди ми бе блокирано от НАП, КПКОНПИ и прокуратурата„.

Божков, който е също така е бившият собственик на софийския „Левски“, коментира темата с клуба, намиращ се към момента на ръба на финансов колапс.

Никога няма да си искам парите от Левски„, отсече той.

Впрочем именно Божков е основният кредитор на „Левски“, който в момента има милионни дългове.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Колона от тирове се е образувала на Дунав мост при Видин

10-километрова колона от тирове се е образувала на "Дунав...

В Скопие ще избират президент на втори тур (ОБНОВЕНА)

Лидерът на опозиция води пред сегашния държавен глава

Трима са убити при израелски удар в Рафах

Това твърдят палестински източници

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Прокуратурата разследва побой над непълнолетен в Перник

На пострадалият е причинена средна телесна повреда

Продължаваме промяната и Демократична България подписаха за изборите

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" подписаха споразумение за общо...

Прокуратурата поиска задържане под стража на Марин Димитров

Прокуратурата е внесла в Софийския градски съд за налагане...

Габриела Славова остава в ареста, обвинена в убийството на Пейо Пеев

Габриела Славова остава в ареста, като обвиняема за убийството...

САЩ вкарват санкции срещу иранския петрол в закона за помощта за Украйна

Американските законодатели включиха санкциите върху износа на петрол от...

Георги Вулджев: Бюджетът на Асен Василев е пълна катастрофа

Георги Вулджев е завършил Националната гимназия по древни езици...

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са получавали задачи за дискредитирането ми

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img