Бойко Рашков тества наред, ред е на спецпрокуратурата (ВИДЕО)

Прочитания 18334
0 0
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu /Васил Димитров/

Ние трябва да покажем истинския елит на българската прокуратура. Това заяви служебният вътрешен министър Бойко Рашков пред журналисти в кулоарите на парламента, след като бе изслушан по темата за незаконното подслушване на политици и граждани.

Той обясни, че е изпратил на заместника на главния прокурор материала да разследва началника си с ясното съзнание, че той няма да се занимае с него. Рашков го определи като тест, както било тест и внасянето във ВСС на материала за предсрочното освобождаване на Иван Гешев. „Не издържат на тестовете засега. Сега е ред на спецпрокуратурата да видим дали новата ръководителка на спецпрокуратурата ще продължи по всякакъв начин да защитава началника си„, коментира Рашков.

Той се надява се развият нещата по-бързо и то преди спецпрокуратурата да бъде закрита.

Рашков вижда в действията на прокуратурата защитна роля по отношения на бившия премиер Бойко Борисов и на Иван Гешев. Когато прочел и разбрал, че използването на СРС-та от спецпрокуратурата по едно досъдебно производство е по мъртъв текст от Наказателния кодекс, станало ясно, че прокурорите са сложили знак на равенство между протестите с едно отречено престъпление, което няма място в нашето съвремие (измяната чрез бунт или въоръжено въстание – б.р.).

Няма никакво правно и никакво фактическо основание да се иска разрешение от специализирания съд да дава разрешение за проследяване на престъпление, което е отдавна е известно като мъртъв текст в НК. Защо обаче за българската прокуратура това не е такъв текст, аз не мога да ви отговоря, попитайте ги тях, призова Рашков медиите.

Рашков посочи, че Иван Гешев явно не може да разграничи понятията „веществени доказателства“ и „веществени доказателствени средства“ и ги използва неприемливо от юридическа гледна точка.

На Бойко Рашков продължава да му е странно как народните представители от ГЕРБ настояват да огласи кои хора са били подслушвани в пленарна зала, при положение, че законът не му го позволява. „Наистина е дразнещо подобно настояване и аз затова направих аналогия с дясната ръка на таралежа с джипката, който тука цитираше, разказваше и четеше писмените носители на информация от използвани СРС-та срещу лекарите от болницата в Горна Оряховица. Това нещо никога не трябва да се повтаря и българският парламент не е терен за подобно нарушение на закона„, категоричен бе Рашков.

Той не каза дали са подслушвани действащи депутати от 46-о Народно събрание.

Контакти и информация за автора:

Екип: Тодор Стефанов, Софи Димитрова,

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

НС прекрати правомощията на Илко Желязков, санкциониран по закона Магнитски

Парламентът прекрати правомощията на Илко Желязков като член и заместник-председател на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства. Искането за това е внесено от самия Желязков на 23 юли в НС. Илко Желязков е един от тримата санкционирани от САЩ по закона „Магнитски“. На 2 юни САЩ съобщиха, че Желязков, Делян Пеевски

Read More »