Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Бойко Борисов с много силни думи към българите на Нова година

Бойко Борисов, снимка: БГНЕС

Изключително силно послание към българите отправи премиерът Бойко Борисов в първите минути на новата 2021 година. 

Ето какво написа той на стената си във Фейсбук:

Скъпи приятели и съграждани,

Изпращаме година на изпитание – невиждано досега по своите последствия и мащаби. Вероятно много от Вас ще бързат да забравят случилото се през последните 12 месеца, а не трябва! Несъмнено, сполетя ни бедствие, срещу което битката ни продължава и днес. Коронавирусът погуби наши близки, роднини, приятели.

Удари тежко всички национални икономики и помрачи ежедневието ни. Винаги обаче съм казвал, че българите показваме своята сила в най-тежките моменти. И сега беше така. 2020-та година ни показа истинския смисъл на думата ГЕРОИ.

Нашите медици, полицаи, лаборанти, фармацевти, здравни и социални работници с цената на пълно себеотрицание денонощно бяха нашият щит срещу заразата. И затова заслужават нашата дълбока благодарност!

Пандемията ни научи да работим и да се обучаваме в нови условия. Научи ни да живеем, водени от грижата за другия. Научихме, че дисциплината и отговорността могат да имат цената на човешки живот.

Науката постигна немислимото и изобрети ваксина. Тя ни даде надежда, че можем да победим. Масовата имунизация у нас тепърва стартира. Като правителство ще направим всичко необходимо, за да може всеки български гражданин, който иска, да се ваксинира.

Изпитания имаше и за нас като управляващи. Ужасната пандемия ни принуждаваше да взимаме непопулярни решения. Често оставахме неразбрани, търпяхме много критики.

Но, уверявам Ви, нямаше и ден, в който да не мисля за децата, откъснати от училищната среда, за хората, чиито бизнеси не можеха да работят, за нашите съграждани, останали без работа. Но виждах също страха и умората в очите на лекарите, натискът беше жесток.

Трябваше да реагираме и за щастие – бяхме едни от първите. Допускахме и грешки. Признахме си ги и ги поправихме. През цялото време обаче ни водеше само едно – да съхраним здравето и препитанието на хората.

Водеше ни принципът, че с много труд и упоритост можем да върнем работните места и проспериращата икономика, но човешкия живот не можем. Няма да пропусна и протестите.

Те започнаха със справедливи искания, но бяха подменени от провалени политици. Направи се опит да се взриви редът в страната. Затова предложихме рестарт – не се прие. Имахме два пътя – оставка в пандемия, напрежение и неяснота и втори – да продължим да работим.

И ние продължихме, защото съм убеден, че това е по-добре за държавата и гражданите в този момент.

На финала сме на 2020-та и тя си отива с цялото предизвикателство, което донесе за целия свят, за всяка държава, за всеки дом и всеки човек. 2020-та ни даде исторически шанс да осмислим със своите действия девиза на държавата ни – „Съединението прави силата“.

На финала сме на 2020-та и тя си отива с цялото предизвикателство, което донесе за целия свят, за всяка държава, за всеки дом и всеки човек. 2020-та ни даде исторически шанс да осмислим със своите действия девиза на държавата ни – „Съединението прави силата“.

Медицината е готова да обърне хода на битката с COVID-19, но трябва да бъдем готови и ние като общество. Затова за 2021 година ще си пожелая най-вече да бъдем сплотени. На борещите се на първа линия с вируса – кураж и сили. На всички български граждани – вяра и търпение.

В първите минути на новата година ще си позволя да бъда оптимист! Защото видях, че сме по-силни от вируса. Защото вече имаме ново оръжие.

Защото най-страшното мина. Апокалиптичните сценарии ще оставя за новогодишните пожелания на други политически фигури с претенции за държавници. Ние винаги сме били по-силни в действията.

И затова с много работа и решителност от наша страна, с много отговорност и дисциплина от гражданите, както и с помощта на ваксините – ще направим 2021-ва годината на възстановяването, на новото начало, на връщането към нормалния живот. Аз вярвам, че ще успеем! Заедно!

Честита Нова година!

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Даниел Митов се отказва от Външно министерство

"Не бива да се превръщам в ябълка на раздора...

Сарафов писа до бившия си заместник да редактира съдебната реформа

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов изпрати до бившия си...

Преди ваканцията депутатите ще гарантират 30% по-високи заплати в армията

Единодушно със 195 гласа "за" парламентът прие на първо...

Опит за атентат срещу петима японски граждани в Пакистан

Петима японски граждани оцеляха след опит за атентат срещу автомобила...

Италианската полиция задържа въоръжен издирван американец на площад „Свети Петър“

Италианската полиция е арестувала миналата седмица "най-издирван" беглец от САЩ,...

Тръмп пита защо Европа не дава повече помощ на Украйна

Бившият президент Тръмп се запита защо европейските нации не предоставят...

САЩ отново предупреждават Израел срещу офанзива в Рафах

Американски служители отново изразиха загриженост пред израелските си колеги относно...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Стрелба в Чикаго уби 7-годишно момиче и рани 7 души

Седемгодишно момиче почина след като бе простреляно в главата,...

Йордания затвори въздушното си пространство (ВИДЕО)

Причината е иранската атака срещу Израел

Ексклузивно в News24sofia.eu! Петя Банкова се сдоби с второ обвинение – за принуда

На Петя Банкова й е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група заедно с баща и син Марин и Стефан Димитрови

Христо Грозев се страхува да се върне в България

Разследващият журналист Христо Грозев се страхува да се завърне...

Бунтовниците в Мианмар превзеха ключова правителствена военна база

Хунтата губи позиции в граничните райони на страната

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img