Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Бойко Борисов обнадежден за „правителство по политики“

Снимка: архив БГНЕС

Българите ще видят едно огромно мнозинство по много теми.“ С тези думи обнавежден от днешната среща между ГЕРБ и ПП в парламента коментира лидерът на партията Бойко Борисов следващите дни. Той предполага, че има два подхода от тук нататък – анализ от Горанов и Асен Василев, за да продължат двете партии разговорите на експертно ниво. Другият вариант е в бюджетна комисия да се поканят министерство на финансите и БНБ. Така ще е ясно колко точно наистина ще е БВП – тема, по която ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ са на различно мнение.

Според оценката на Борисов парламентарните групи са показали едно „съвсем различно ниво днес“, нападките са били оставени настрана, а на масата са извадени „професионалните разговори, идеите и политиките“.

Хората искат точно това и всички искаме да стане„, заключи Борисов и изказа огромната си благодарност към президента Румен Радев за даденото време. В думите му прозвуча и призив към държавния глава да продължи с консултациите още по-дълго време, за да може да се постигне конкретен резултат. Според него е възможно да се стигне до създаване на „правителство по политики„.

Благодаря на Радев, мисля, че има голям шанс за голям разум„, а една от причините това да се случва, по думите на Борисов е, че „вече не е 24 градуса и навън не грее слънце„, затова и явно има изтрезняване.

По думите му в подобно правителство могат да участват под някаква форма всички партии, без „Възраждане“, макар да допусна разговори и с тях по отделни политики. И допълни, че това правителство може да изпълни 30-40 мерки и след това да се разпадне. Тогава изборите биха били напролет.

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Тодор Стефанов

Борисов е убеден, че, ако президентът забърза с консултациите и пристъпи към раздаването на мандатите, разговорите ще се счупят, тогава ще се върви към избори през зимата – нещо, което никой не иска.

Има възможност да се надгради много. „Особено ако спрем да слагаме егото и с кой мандат кой какво би направил. Важно е да се седне и да се говори – и с г-жа Нинова, и с „Възраждане“, допълни обясненията си лидерът на ГЕРБ. Той е убеден, че в социалната сфера можем да постигаме и конституционни мнозинства, каза Борисов. По-късно допълни, че такива мнозинства могат да се търсят и в сферата на правосъдната реформа, тъй като вижда в момента как „Продължаваме промяната“ се съгласяват и приемат програмата за управление на ГЕРБ, „изписана ситно с малки букви“, а те имат и програма за съдебна реформа.

Не се занимавайте с кой мандат. Няма никакво значение. Народът ни каза – не можете да правите сами правителство. Още по-лошо се отнесе с „Продължаваме промяната“, „Демократична България„, припомни резултатите от изборите Борисов.

Народът каза – намерете вариант да се работи. „Ако се нормализират отношенията между политическите партии, ще се стигне до правителство по политики„, убеден е той, затова и призова няколко пъти медиите да не питат за мандати – първи, втори, трети.

Егото с чий мандат е – приключи. Няма никакво значение с първи, втори или трети е… Безсмислено е в момента да говорим за мандата.“

Борисов също така заяви, че на фона на войната в Украйна, която няма как да свърши скоро, това означава някакъв нестандартен ход.

„Този конфликт, ако не се разреши, ще отидем до ядрена катастрофа. За това трябва да имаме парламент.“

Когато няма водеща партия, всеки премиер, всеки министър, ще се съобразява. Днес няма победители и победени, има много повече разум Има повече мислене за народа и за държавата, няма его„, каза още Борисов.

Той уточни, че не канят никого за коалиция, „но с тези стъпки е възможно да се постигне някакъв резултат„.

Той каза, че ГЕРБ няма да бърза със състав на правителство, тъй като и ако бърза сега, ще провали разговорите. Посъветва „Продължаваме промяната“ също да не го правят, изтъквайки, че преди една седмица днешната среща би била невъзможна.

На въпрос докога може да продължава това Борисов заяви, че „времето лекува, а търпението е най-доброто качество на мъжа„.

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Тодор Стефанов
spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Росен Желязков спира микрофона на депутатите (ДОКУМЕНТ)

Пресконференции, брифинги, срещи с журналисти, кръгли маси, дискусии и...

Отмъкнаха 35 палета шампоани от камиона на заспал румънски тираджия в Хаинбоаз

Районното управление във Велико Търново разследва кражба на повече...

Колко близо е Иран до ядрените оръжия?

Тъй като ядрената сделка от 2015 г. между Иран...

САЩ и Великобритания удрят Иран с нови санкции

Съединените щати обявиха нови санкции срещу Иран, съобщава "Ройтерс". Те...

С нови 80 автомобила обновяват изцяло автопарка на ДАИ

Автопаркът на ИА "Автомобилна администрация" е изцяло обновен с...

2 май ще бъде неучебен ден и във Варна и Бургас

Кметът на Варна обяви 2 май за неучебен ден...

Дипломати очакват достойна реакция на Радев за исканата смяна на външния министър

Българското дипломатическо дружество е обезпокоено от партийно-политическия подход към...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Шолц и Кобахидзе се сблъскаха относно закона за чуждестранно влияние

Германският канцлер Олаф Шолц призова в петък гостуващия си...

Арестуваха в Перник мъж, обявен за международно издирване

В Перник задържаха мъж, обявен за международно издирване. Това съобщиха...

Нидерландия ще ни съдейства пред Австрия за пълен Шенген

Неприемливо е да не сте членове на Шенген и...

Британските консерватори отстраниха депутат за злоупотреби със средства

Това е пореден удар за закъсалата Консервативна партия

Иран мъсти на Израел със 185 дрона, 36 крилати ракети и 110 ракети земя-земя (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y Рано тази сутрин, около 6 часа, Израел свали част...

Инвитро клиниките на вниманието на Медицински надзор

Изпълнителна агенция "Медицински надзор" започва спешна проверка по случай...

Саудитска Арабия призова Иран и Израел към сдържаност (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y Министерството на външните работи на Саудитска Арабия изрази загриженост...

Цената на краставиците тръгна стръмно надолу, картофите – нагоре

Разнопосочни са цените на основните хранителни стоки, плодове и...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img