Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Бойко Борисов: Най-добрата актуализация е оставка (ВИДЕО)

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Владимир Христовски

Най-добрата актуализация на бюджета е оставката на правителството. Това заяви лидерът на ГЕРБ и бивш премиер в първия си коментар за коалиционната криза, настъпила след като в сряда лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов обяви „край на агонията“ и изтегли министрите от кабинета си.

Борисов твърди, че Кирил Петков си купувал депутати с по 10 000 лв. от другите парламентарни групи.

Вие виждали ли сте по-прозначно купуване на гласове от това? Казваш, който не не подкрепи е корумпиран?“, зададе реторичен въпрос лидера на ГЕРБ, давайки да се разбере, че този път няма да даде 10 – 15 депутата на някоя партия, за да осигури стабилност.

Днес бихме могли да оправим нещо, но утре ще е трудно. За съжаление просто ще гледаме как обеднява народа и нищо не можем да направим.“

Но какво ще стане след оставката. Тя държавата е счупена? Не е честно за демокрацията.

Бойко Борисов не коментира през седмицата, а днес говори пред актива на ГЕРБ във Велико Търново. Той повтори тезата си от сряда, че е спрял тока в Банкя, а за цялата държава: „Газ няма, ток няма, вода няма…„, каза Борисов и направи сравнение на цените на тока от април 2021 г. – 33.68 лв, а през май 2022 г. – 162 лв. , т.е, четири пъти по-евтин. Излиза, че разликата при Кирил Петков е девет пъти, каза бившият премиер. Направи и сравнение при цените на бензина.

Ако ГЕРБ управляваше, токът нямаше да се вдигне и със стотинка„, заяви Борисов и отсече: Грабят българския народ! Грабят ви!

По думите и опита на Борисов – един кмет, ако не иска пари, не е кмет и същото се отнасяло и за министрите. Затова е не проумява обвиненията към министър Гроздан Караджов, че искал пари от бюджета за министерството. Също така Борисов е убеден, че „ако не се беше случила „Промяната“, магистрала „Хемус“ между Плевен и Ловеч вече ще да е на асфалт.

От думите на Борисов стана ясно, че депутатите на ГЕРБ няма да подкрепят актуализацията на бюджета в пленарна зала. От една страна не може да се управлява така – през три месеца нов бюджет, според Борисов. От друга той заяви и че тази актуализация е вредна, тъй като „ако вкарат този бюджет и ние ги подкрепим, това значи само за пенсии 20 млрд. лв. през 2024 година. Тоест ще оставим дългове и на внуците си.“ Според Борисов самите пансионери трябва да бъдат питани дали искат да им се вдигнат пенсиите за сметка на дългове, които ще изплащат техните внуци – по 40 000 на внук.

Не можеш да изчегърташ това, което не се чегърта“, заяви Борисов, а залата посрещаше думите му с възгласи „Бойко, Бойко!“ и „Избори!“ и „Победа!“.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

БНБ няма да участва в сянката на политическия процес

Не е добра идеята да се въвлича Българската народна...

Естония бърза да удвои разходите за отбрана заради Русия

Естония трябва да удвои разходите за отбрана през следващите...

Патриарх Кирил: Западът е изпаднал в сатанизъм, Русия води „свещена война“

Участниците в Руския народен сабор и руският патриарх Кирил...

Адмирал Ефтимов иска повече средства за отбрана

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов настоя повече средства...

Разрушеният мост в Балтимор ще доведе до милиарди застрахователни искове

Разрушеният мост "Франсис Скот Кий" в Балтимор, е препречил...

Гръцкото правителство се изправя пред вот на недоверие

Правителството на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис се изправя пред...

Павел Манченко застава начело на Агенция „Митници София“

Павел Манченко бе назначен за директор на Териториална дирекция...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Ще се разберат ли ГЕРБ и ПП-ДБ за споразумението?

Съставът на министрите не е ключовият проблем

Въоръжени от лодка откриха стрелба по кораб край Йемен

Търговски кораб съобщи за изстрели от лодка край бреговете...

Български социалдемократи отричат да има обединение на левите партии за евроизборите

Български социалдемократи опровергават в свое становище заявката на "Левицата"...

Кара-Мурза живее в опасност след смъртта на Навални, казва съпругата му

Съпругата на затворения руски дисидент Владимир Кара-Мурза каза в...

Заловиха двама ало измамници във Враца

Те измъкнали пари и бижута от възрастна жена

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img