Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Бойко Борисов: Държавата фалира заради ПП, при правителството им дефицитът достигна 7%

ГЕРБ – СДС продължават да полагат усилия за създаване на стабилно правителство, от което страната ни има нужда. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с Манфред Вебер, председател на най-голямата партия в ЕП – Европейската народна партия, която се проведе в рамките на конгреса на Християнсоциалния съюз (ХСС) в Аугсбург, Германия.

Вебер и Борисов обсъдиха актуалната политическа обстановка в България, съобщиха от ГЕРБ.

България е изправена пред множество кризи и ние ще направим всичко по силите ни, за да я изведем от тях. Държавата ни фалира, заради управлението на „Продължаваме промяната“. Благодарение на тяхното правителство дефицитът ни достига 7%, а следващите няколко години ще бъдем принудени да теглим по 15 млрд. дълг„, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Той увери, че коалицията ГЕРБ – СДС продължава да полага усилия за създаване на стабилно правителство, от което страната ни има нужда. По думите му още в първите дни на Народното събрание ПГ на от коалицията е предложила мерки, насочени изцяло към хората и бизнеса, които биха ни извели от кризите.

Председателят на ЕНП поздрави Бойко Борисов за изборния резултат на партията и пожела успех в отговорната задача да бъде съставено стабилно правителство около ГЕРБ-СДС. Той каза още, че партията на Борисов има пълната подкрепа на цялото семейство на ЕНП в тези усилия. Според него резултатите от изборите в България са знак, че гражданите очакват политическо лидерство.

Манфред Вебер отбеляза, че България има нужда отново да се възползва от европейските средства, които ще са в помощ за бизнеса и гражданите в тези несигурни времена. Според него ГЕРБ-СДС са доказали, че имат опита и могат да поемат отговорност, за да се справят с предизвикателствата, пред които е изправена страната.

Бойко Борисов изтъкна, че по време на управлението му не са спирани европейски средства за България и правителството е правило всичко необходимо, за да се възползва от всяко евро, което ЕК е отпускала. Той смята, че по време на управлението на „Продължаваме промяната“ не е направено необходимото, за да може страната ни бързо да се възползва от парите по Плана за възстановяване и устойчивост.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Главчев продължава с масовата смяна на заместник министри

В Министерството на иновациите и растежа, МОСВ и МТСП

Антон Хекимян: В Столичната община е пълен хаос

Антон Хекимян е общински съветник на ГЕРБ в Столичния...

КНДР и Иран обсъждат сътрудничество и оръжейни програми

Такива спекулации породи странното посещение

Съдебните заседатели по делото срещу Тръмп в Ню Йорк са избрани

Всички 12 съдебни заседатели за процеса срещу бившия американски...

СГП предлага законови промени за пияните шофьори, причинили тежки катастрофи

Софийската градска прокуратура (СГП) отправя предложения за законови промени...

Шеф в ООН ужасен от съобщенията за масови гробове в Хан Юнис

Ръководителят на ООН по правата на човека Фолкер Тюрк...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img