Борисов уверява, че повече няма да затваря нищо

Прочитания 171
0 0
Бойко Борисов, снимка: БГНЕС

Повече няма да затваряме. В това увери премиерът Бойко Борисов, който не знае защо повече продължава да се дискутира темата.

На извънредно заседание на Министерския съвет министър-председателят отбеляза, че силата на коронавируса не е така мощна както в края на февруари и началото на март. Направихме всичко да си укрепим болниците, да се третират с медикаменти веднага болните, настоя Борисов.

Той се възмути, че „интелигентни хора или поне за такива сме ги смятали“ една седмица се мъчат със симптоми, но не отиват на лекар.

Срещу глупостта не можем да направим нищо, когато знаеш, че си заразен и ходиш като подлагаш на риск огромни групи от хора. Там, където имаме клъстери, ги локализираме„, даде да се разбере премиерът.

Той посочи, че дистанцията и деизинфекцията остават ключови срещу коронавируса. Имаме най-либералните мерки, всичко е отворено в България и целта ни е от 15 юни да пуснем всичко, увери Борисов.

Всеки се прави на интересен в политиката и медицината, но не може ключови държави да вземат по-тежки мерки от нашите, недоумява премиерът на критиките срещу властта. Ние не искаме да стоим затворени и ясно казахме, че свирепостта на вируса не е такава като през зимата, отчете премиерът.

Борисов отново се противопостави на призивите за масово тестване, дори и с аргумента, че няма смисъл да се дават толкова пари за тестове, при положение, че лекарство няма. А и масовото тестване само показва, че не се изгражда групов имунитет. И за какво да тестваме, ако тестваме трябва всичко да затворим пак, отсече Борисов.

Той недоумява и за протестите, които са се организирали в София срещу ваксината срещу коронавирус, която дори още не е намерена.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Заразената с COVID-19 лекарка от Кърджали се е опитала да метне здравните власти

Ново огнище в Кърджали