Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Борисов уверява, че повече няма да затваря нищо

Бойко Борисов, снимка: БГНЕС

Повече няма да затваряме. В това увери премиерът Бойко Борисов, който не знае защо повече продължава да се дискутира темата.

На извънредно заседание на Министерския съвет министър-председателят отбеляза, че силата на коронавируса не е така мощна както в края на февруари и началото на март. Направихме всичко да си укрепим болниците, да се третират с медикаменти веднага болните, настоя Борисов.

Той се възмути, че „интелигентни хора или поне за такива сме ги смятали“ една седмица се мъчат със симптоми, но не отиват на лекар.

Срещу глупостта не можем да направим нищо, когато знаеш, че си заразен и ходиш като подлагаш на риск огромни групи от хора. Там, където имаме клъстери, ги локализираме„, даде да се разбере премиерът.

Той посочи, че дистанцията и деизинфекцията остават ключови срещу коронавируса. Имаме най-либералните мерки, всичко е отворено в България и целта ни е от 15 юни да пуснем всичко, увери Борисов.

Всеки се прави на интересен в политиката и медицината, но не може ключови държави да вземат по-тежки мерки от нашите, недоумява премиерът на критиките срещу властта. Ние не искаме да стоим затворени и ясно казахме, че свирепостта на вируса не е такава като през зимата, отчете премиерът.

Борисов отново се противопостави на призивите за масово тестване, дори и с аргумента, че няма смисъл да се дават толкова пари за тестове, при положение, че лекарство няма. А и масовото тестване само показва, че не се изгражда групов имунитет. И за какво да тестваме, ако тестваме трябва всичко да затворим пак, отсече Борисов.

Той недоумява и за протестите, които са се организирали в София срещу ваксината срещу коронавирус, която дори още не е намерена.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Русия обвини Естония в тоталитаризъм

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви,...

Откриха неизбухнала бомба от 90-те в Ниш

На 21 април сръбските власти ще евакуират цял квартал в...

Шведската полиция застреля мъж, нападал с нож три жени

Шведската полиция е застреляла и арестувала мъж, за когото се...

Главчев няма друг кандидат за външен министър и не прави кастинги

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за служебен министър на...

Четири жертви след рекордните валежи в Дубай

Смъртните случаи от проливни дъждове по-рано тази седмица в Обединените...

Съдът на ЕС не разбра жалбите на магистратите за закриването на спецсъда

Съдът на Европейския съюз (СЕС) отхвърли жалбата срещу закриването на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Задържаният за стрелба в София се целил в гарги

Това обяснил самият той пред полицията

Служебният кабинет ще слуша гласа на бизнеса

Без гласа на бизнеса политическите решения в сфера като...

The Economist: Увелчават се шансовете руските активи да „плащат“ за война в Украйна

След като Русия унищожи Триполската електроцентрала на 11 април, Украйна...

Българската икономика губи над 1 млрд. лв. от неприемането ни в Шенген по суша

Пропуснатите ползи за България от неприемането ни в Шенген...

Иран заплаши да преразгледа ядрената си доктрина

Иран може да преразгледа своята "ядрена доктрина" на фона...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img