Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Борисов: Трябва ли да действаме като Стъки, за да излезе истината наяве (ОБНОВЕНА)

Снимка: БГНЕС

Бившият премиер Бойко Борисов прекъсна по свой си маниер официалния брифинг на партията си, на която да направиха оценка на работата на служебното правителство. Борисов влезе в залата за пресконференции в централата на ГЕРБ, когато журналистите зададоха въпрос провежданите разпити на бивши и настоящи прокурори. Въпросът беше за евентуално водено разследване срещу бившия премиер за оказване на натиск върху свидетел. На този етап няма официална информация за това. Обвиненията по адрес на Борисов бяха отправени от страна на служебния премиер Бойко Рашков преди няколко седмици.

Бойко Борисов, видимо ядосан и възмутен, се пита къде са разследващите журналисти. „Аз съм се заклел, че нямам златни кюлчета, в най-святото…„, опита се да сдържи емоцията си Борисов. По думите му това е един голям сценарий, а е удивен, че става въпрос за случай от преди 2009 година. „Вие – обърна се той към журналистите – можете ли да си спомните какво сте казали през 2009 година или по-рано?“. Тази информация Борисов я разбрал, след като звъннал на свои познати. Той обаче не посочи имена.

Лидерът на ГЕРБ е готов да седне и на детектор на лъжата, за да докаже, че е прав. Всичко това е сценарий и той очаква всякакви кошаревски свидетели. До този момент той не е викан за разпит, но е „спокоен“, че ако бъде извикан всички медии ще бъдат уведомени предварително, за да има панаир.

Само за това говорят, корупция, конспирации,… говорят разни пияници„, коментира Борисов по повод разследванията. Имена отново не посочи и отказа да уточни кого има точно предвид. Но добави: „Този пияница съм го виждал лично в Банкя няколко пъти как пие. Той знае, че съм го виждал. В „Белата къща“, отговори на въпрос относно това, която е въпросната личност, злоупотребяваща с алкохол.

Борисов е възмутен, че всъщност за политика изобщо не се говори, а служебното правителство се държи изцяло политически.

Къде им е Планът, нали бяха готови… Къде става въпрос за ваксинацията, че еврокомисар трябваше да ги шамароса…, къде са им приходите, че в митниците са назначени от контрабандист нагоре,…“, пита Борисов и допълни и други теми – Мариците, Зелената сделка.

Трябва ли всички като Стъки да действаме, за да излезе една истина наяве? Това не е демокрация, това не е начинът, но… явно така трябва„, заключи Борисов.

Служебното правителство се държи като при преследване в колоезденето. Всички тръгват да бият фаворита, за да може някой от втора или трета линия да го изпревари. Това правят те всеки ден„, отсече той.

Източиха язовира (визира яз. „Пазар дере“ край Ловеч – бел.ред.), за да се снимат. А сега идват жегите, няма да има вода„, каза Борисов, изразявайки още съмнение и дали „те“ не са източили яз. „Студена“ през 2019 г. Интересното в случая е, че тогава на власт бе ГЕРБ, а кметът и областният управител бяха също представители на партията.

Експремиерът сложи особен акцент върху спорната по думите му кадрова политика на служебния кабинет, визирайки директора на НАП Спецов, уволнението на проф. Кантарджиев, назначения в редица министерства и институции.

Стига с тая джипка!

Престанете с тая джипка. НСО има шест „Тойоти Секвоя“. Радев има една. На тях се возят всички, въртят ги. При мен е имало една. Сега се возя на служебната кола на ГЕРБ вече месец. Вчера колегата Трифонов отива с 3 такива джипа, но това не е проблем. А държавният джип на 16 години е проблем и ми го приписват“, възмути се Борисов.

Ваксините

Според Борисов е налице „пълен провал“ на ваксинацията през последния месец. „Да дойде еврокомисар да им отпере шамара, че те ще ни правят плана за ваксинация. В един момент ще започнат да си пътуват свободно хората в Европа, а на нас ще ни искат документ„, каза Борисов, добавяйки, че явно ще се стигне до бракуване на ваксини и спиране на доставките на ваксини от Европа.

Няма да има премиер като мен – лидер на Балканите!

Борисов засегна и темата за Западните Балкани и спора със Северна Македония в светлината на вчерашната визита на Зоран Заев в София. Той коментира обвиненията от страна на лидера на БСП Корнелия Нинова и критиката от страна на бившия си коалиционен партньор Красимир Каракачанов, че е смекчил позицията си по отношение на Скопие.

Какво съм казал, освен че трябва да направим така, че вашето поколение, младите ще се мразят десетилетия. А ние сме държава, която винаги е имала добри отношения със съседите си„, добави той.

В следващите 4 години няма да има премиер, който да бъде лидер на Балканите и да бъде награден с ордени от всички държави, заради това че е направил много не само за България, а и за тях. Няма да има такъв, колкото и да ви звучи нескромно„.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДОБНОСТИ В NEWS24sofia.eu!

spot_img

Реклама

spot_img
Софи Димитрова
Софи Димитроваhttp://news24sofia.eu
Софи Димитрова се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2019 година.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ИТН не изключва и конституционна криза (ВИДЕО)

"Би могла да се получи конституционна криза." Това заяви...

Великобритания бие тревога за киберзаплаха от Китай

Великобритания ще даде подробности за заплахата за киберсигурността, която...

Умишлен палеж е отнел живота на българо-турското семейство в Германия

Пожарът, който отне живота на турско-българско семейство в Солинген,...

Цветан Цветанов: При избори 2 в 1 държавата съвсем ще бъде изпусната и ще стане страшно

Цветан Цветанов, председател на политическа партия "Републиканци за България“,...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

Северна Македония трябва да върне 2.2 милиона евро от програма Еразъм+

Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) настоява Република...

Шолц заяви, че не е разговарял с Путин от декември 2022 г

Канцлерът на Германия Олаф Шолц не е разговарял с...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img