Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Борисов трябва да се пенсионира – Петков чул това и в Европа

Борисов трябва да се пенсионира. Той в момента спира не само България, но и ГЕРБ. ГЕРБ не може да се реформира, защото има един политик, който се е запънал там, защото го е страх.

Това заяви бившият премиер Кирил Петков в студиото на Нова телевизия. Той коментира и „глупостите“ на Борисов за газовата криза, гръцката връзка и политическите коментари.

Ние влязохме в политиката с обещанието да се преборим с корупцията. Това, за да се случи, трябва да направим реформата в съдебната система. Няма как, и това е обективен факт, с Борисов да направим тази реформа, защото той знае, че при работеща съдебна система той отива в затвора„, каза още Петков. По думите му дори и европейски лидери са им казали, че Борисов трябва да се пенсионира.

А една от причините, които са изтъкнали в Европа, че не ни пускат в Шенген бил именно Борисов.

„Една от причините, които ни дадоха, за да не ни пуснат в Шенген, е, че ги е страх, че той може да се върне на власт, а те не му вярват„, заяви лидерът на ПП и допълни, че това са думи на един от министър-председателите на ЕС. Не посочи обаче името на този европейски премиер.

В този смисъл и по думите на Петков е невъзможна една евроатлантическа коалиция с ГЕРБ, каквато се лансира от тяхна страна. „Освен да победим октомври месец, нямаме друг избор.Няма натиск и няма какво да ни отклони от пътя, увери лидерът на „Продължаваме промяната“.

Кирил Петков вярва, че това ще стане, а като аргумент изтъкна, че при предишното Народно събрание не са им достигали само 4 депутатски гласа. Той е убеден, че на предстоящите на 2 октомври избори ще ги имат тези гласове.

Не отговори обаче на въпрос дали е взето решение за коалиция с „Демократична България“ и отклони темата. В момента не се редят общ листи, стана ясно от думите му, а се анализира социологията.

Това, което се видя е, че когато едни политици не крадат, не можеш да ги хванеш за каквото и да било, опитваш да ги залееш с жълта помия. Под достойнството ми е да им обръщаме внимание„, коментира за първи път Петков слуховете за връзката му с говорителя на кабинета Лена Бориславова.

Той даде съвет на гласуващите – има ли компромати, някой опитва да скрие нещо.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Радев: Спортът възпитава качества, ценност и характер

Президентът Румен Радев откри международния турнир Sofia Karate Open...

Две жертви при израелска атака на Западния бряг

Израелските сили размениха огън с палестински екстремисти в окупирания...

Иран се подигра на оръжията на Израел – били детски играчки

Външният министър на Иран отказа да признае, че Израел стои...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Столичанин попадна в ареста след агресия на пътя

Хвърлил по жена запалена цигара и я хванал за врата

Саудитска Арабия призова Иран и Израел към сдържаност (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y Министерството на външните работи на Саудитска Арабия изрази загриженост...

Борел: ЕС трябва да изпрати ПВО системи на Украйна, не може да разчита само на САЩ

Страните от Европейския съюз трябва да изпратят своите противоракетни...

Орбан отчете провал на лидерите на ЕС и ги прати да си ходят

Високопоставените служители на Европейския съюз трябва да бъдат сменени,...

Израел удари обект в Иран

Израелски ракети са поразили тази нощ обект в Иран,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img