Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Борисов тръгна на инспекция с Нанков и Ананиев (СНИМКИ/ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов тръгна на инспекция със зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков и финансовият министър Кирил Ананиев в Ямбол, стана ясно от живо предаване на премиера от „Фейсбук“.

Той провери пречиствателна станция за отпадъчни води, придружаван е и от кмета на Бургас Димитър Николов. Борисов е посрещнат от кмета на Ямбол Валентин Ревански.

Според премиера това са най-добрите пречиствателни станции„, а „най-добри материали в Европа ги има и тук„. Той обясни че помага на местната власт, въпреки, че кметът на Ямбол не е от ГЕРБ, а от БСП.

Изображение 518390
Снимка:
БГНЕС

Беше срутище, сега е хубаво. Онези, които използват тези епитети, да не ме дразнят на тази тема, че такива мога да им ги наговоря, обясни Борисов.

Според Нанков вече има проект за кръговото на Ямбол, ще сменят и канализацията в града, миналата година са дадени над 20 млн. лева за пътища в региона.

През четирите години от 2017 до 2021 г. до пенсионерите са достигнали 52 млрд. лв., като номиналното увеличение за периода е 3,366 млрд. лв. което е ръст от 37,23 %. За мандата до заетите в бюджетната сфера, включително учителите, полицаите и лекарите са достигнали над 33 млрд. лв., като номиналното увеличение за периода е 3,252 млрд. лв. или има ръст от 61,66 %, обясни Ананиев.

Изображение 518389
Снимка:
Бойко Борисов, Facebook

Борисов коментира, че се ремонтират и всички свлачища в страната, работи се по пречиствателни станции, зали, булеварди и магистрали.

Над 6,6 милиарда лева повече спрямо 2017 година е инвестирало правителството за доходи и пенсии в рамките на настоящия мандат, добави премиерът.

Местната и централната власт работят в пълен синхрон„, отбеляза той и изтъкна подкрепата на правителството за българските общини, независимо от политическата принадлежност на кметовете. проектанти

Пречиствателната станция в Ямбол ще обслужва цялото население на областния град. Проектът на обща стойност от близо 29 млн. лв. се реализира основно с европейски средства и освен пречиствателната станция, включва изграждане на довеждащи комуникации и реконструкция на главен колектор IX. Пречиствателната станция се строи в рамките на първата фаза на мащабния интегриран проект за водния цикъл на града, който се реализира по Оперативна програма „Околна среда“ и е на обща стойност от близо 45 млн. лв.

Освен с европейски средства, условията на живот за гражданите в Ямбол се подобряват и с помощта на отпуснатите от правителството средства. В края на миналата година на Ямбол правителството е отпуснало общо 7,3 млн. лв. за ремонт и реконструкция на улици и изграждане на тротоарни настилки, както и за основен ремонт на спортна зала „Диана“.

В рамките на предходните две години общината е била подпомогната със над 660 000 лв. за ремонтно-възстановителни работи на преливник, водобоен кладенец и подпорна стена на разделително съоръжение на р. Тунджа. Отпуснати са и 50 000 лева за възстановяване на покрива на учебния корпус на Професионалната гимназия по подемна, строителна и транспортна техника „Никола Йонков Вапцаров“.

Изображение 518391
Снимка:
БГНЕС
Изображение 518392
Снимка:
БГНЕС
spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Жандармеристи с тежко въоръжение пазят реда у нас след терористичната атака в Москва

Няколко структури на МВР предприемат засилени мерки за обезпечаване...

Тръмп разполага с броени часове да плати $454 млн. по дело за измама

Доналд Тръмп разполага с броени часове, за да плати...

Училищен автобус с повече от 40 деца катастрофира в Тексас, има двама загинали

Училищен автобус с над 40 ученици катастрофира в американския...

Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери (ВИДЕО)

"Аз имам един говорител и това е Христо Иванов"

И БСП, и ГЕРБ се заеха амбициозно да прекрояват бюджета на София

Групата на БСП-София в Столичния общински съвет няма да...

„Ислямска държава“ публикува снимка на четиримата атентатори от Москва

"Ислямска държава" публикува снимка на четиримата нападатели, които стоят...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img