Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Борисов след преизбирането си: Още имате нужда от овчарското си куче (ВИДЕО)

Снимка: БГНЕС

В този парламент няма нищо друго освен четворна коалиция, която се бори само за постове и пари. Нищо друго няма. Това заяви бившият премиер и нов стар лидер на ГЕРБ Бойко Борисов след преизбирането му на Седмото национално събрание на партията.

Много искаха да ме сменят, направиха се много опити, призна Борисов и похвали съпартийците си, че не се подвели по тези искания. „Искаше им се дворът да остане без овчарското куче, но не се случи. Още имате нужда от мен, още имате нужда от кучето, защото са много подли и зли„, отсече Борисов във връзка с преизбирането си.

Много мислехме с колегите вчера и днес по политическата декларация. Ние отдавна сме си казали мнението на БСП и откакто ме има – все ги побеждаваме, похвали се Борисов.

БСП не са ми основният противник. Нашият Конфуций – Томислав Дончев каза, че това е коалицията на омразата. Защо, бе, Томи, защо трябва да ни мразят. Половината от тях бяха на заплата в кабинета на Румяна Бъчварова. За кое да ни мразят, че са яли бял хляб по време на управленията на ГЕРБ. За какво да ни мразят, какво им направиха, че да ни мразят“ недоумява Борисов и запита като ГЕРБ са били лошите защо през цялото време бяха нас.

Кой болен мозък клати държавата днес? Кой болен мозък, когато цял свят беше затворен по домовете си в ковид кризата, клатеше държавата и гореше маските пред Министерски съвет – госпожа Нинова. Сега същият болен мозък клати държавата„, изтъкна Борисов.

Той досега не е бил предупреждаван от партийни членове – без подкрепа за коалицията на ПП.

За кризата с цената на тока и олиото, Борисов заяви, че Нинова обвинявала „Кауфланд“ в спекула. Понеже дали олио на промоция и се избили за него. Или е спекула да се произвежда ток на 50 лева в АЕЦ „Козлодуй“ и да го продаваш 650 лева на бизнеса. Това се казва държавна спекула, категоричен бе Борисов.

Точно вие, уважаеми, управляващи дадохте пример как се прави огромна спекула„, отсече бившият премиер.

ГЕРБ били градивни и предложили за тока модел за компенсации. Ако ГЕРБ управлявали цената на тока щяла да е плюс-минус два процента да се промени, защото било българско.

Същото било и за цената на газа. Смениха ръководството на регулаторите и си сложиха свой хора, посочи Борисов и добави, че за 3 секунди крадат милиони. Предложихме им три пъти да ги подкрепим, да дадат пари на църкви, манастири, джамии, синагоги, католически храмове, училища, болници, читалища, детски градини – опозиция мечта, но не го приеха, недоволен е Бойко Борисов.

Ние не сме на думи евроатлантици от Да, България, където им избяга дори младежкото ДСБ. Аз не знам те като слушат Илиян Василев какво говорят, какви мисли им минават през главата? Предложихме им за всяко едно нещо да ги подкрепим, но нищо не приемат, отчете Борисов

С кое клатим държавата? За това, че искаме да ви помогнем в управлението на държавата ли?“, запита лидерът на ГЕРБ.

Той засегна и темата с Плана за възстановяване и устойчивост, като заяви, че Томислав Дончев оставил на ПП готов План. Още имаме инстинкта и рефлекс да гледаме на управлението да е стабилно, да е добро. Това е голям проблем за ГЕРБ, които искат да се обединят. Множеството ме предупреждаваха – не си играй с „Продължаваме промяната“, сподели Борисов.

Той открои още една манипулация – във „Фейсбук“ преди два дни вицепремиер написал, че се крали по 10 млрд. на година, вицепремиерът Василев казал 8 млрд. на година, премиерът пък казал 4 млрд. на година. Те милиардите ги нямат за нищо, а ГЕРБ вече не управляват от година. Набълбукват се с дългове, задължават следващото поколение и в същото време растежът на икономиката е плюс-минус 1%. Тази ли промяна желаем, запита Борисов.

Всички вини приехме само и само да мир, но те само, че не желаят да работят с нас, но стигнаха за председател на БНБ да се избият онази вечер. ПП искат да си сложат човек и искат да променят правилата, като вместо магистър, да сложат бакалавър„, разкритикува Борисов.

Защо ме мразят? За това, че Мая Манолова стана омбудсман ли, че имаха министри ли? Назначете ни и нас така, пък ние ще ви обичаме, каза Борисов за „Продължаваме промяната“ заяви, че ще дойде ден, в който ще стане ясно каква е истината. Той не знае един човек, който да харесва правителството на Кирил Петков в момента, но председателят на парламента Никола Минчев му се вижда умно момче.

По темата за войната в Украйна ГЕРБ са категорични, че това не е военна операция, инвазия или игра – води се война. Няма никакви оправдание да бъде пощаден агресорът, каза Борисов, който винаги е бил за мирна и балансирана политика.

Във време на война нацията трябва да се държи сплотена и на 3 март като видях какво се случи – отново се разбутахме, посочи Борисов, който иска войната да спре и да бъде възстановен регионът.

Според него, когато има война, да се нарича, че е операция – категорично не е. Вместо да бъдем категорични, защото повтарям – в мир може да се говори за национални интереси, но когато гинат хора и милиони бежанци се изнасят, тогава има само един интерес и това е човешкият живот. За това сме толкова категорични, подчерта Борисов.

Той изтъкна, че да се казва да бъдем против санкциите срещу Русия, ГЕРБ са възмутени от това. Да тръгваш на европейски съвет и само благодарение на ГЕРБ да има декларация за санкциите – това не е сериозно.

За колата на бившия финансов министър Владислав Горанов, Борисов го запита с коя джипка е сега. След като 3-4 седмици беше викан Владислав Горанов, че едва ли не иска да напусне страната с крадена джипка, нарочни пресконференции в МВР и обслужващата клика едва ли не Горанов откраднал джипа. Лошият вкус обаче оставал.

Малко по-рано на Националното събрание на ГЕРБ пристигна и председателят на ЕНП Манфред Вебер.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

„Възраждане“: Тайно изнасят боеприпаси от български бази, за да се изпратят в Украйна (ВИДЕО)

Министерски съвет иска да промени военновременните запаси на българските...

ГЕРБ си трие подкрепата за промените в Конституцията

Винаги може да се стигне до криза, но според...

И БСП, и ГЕРБ се заеха амбициозно да прекрояват бюджета на София

Групата на БСП-София в Столичния общински съвет няма да...

МВР спря от продажба близо 120 кг храна с изтекъл срок в Самоков (СНИМКИ)

Икономически полицаи предотвратиха продажбата на близо 120 кг негодни...

Умишлен палеж е отнел живота на българо-турското семейство в Германия

Пожарът, който отне живота на турско-българско семейство в Солинген,...

Кремъл предупреди шефът на Telegram да бъде по-внимателен след нападението край Москва

Кремъл предупреди собственика на Telegram Павел Дуров да бъде...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Ново напрежение между Пекин и Манила в Южнокитайско море

Отново напрежение между Пекин и Манила в Южнокитайско море. Бреговата...

ГЕРБ си трие подкрепата за промените в Конституцията

Винаги може да се стигне до криза, но според...

Радан Кънев: Нови избори могат да имат непредвидими последици

На път сме да извършим непростим политически грях с...

САЩ настояват Израел да се въздържа от военна операция в Рафах

Държавният секретар Антъни Блинкън в понеделник повтори позицията на...

ЕС обмисля как да попречи на китайската помощ за руската армия

Европейският съюз (ЕС) и неговите съюзници обмислят стъпки за...

Задържаха 425 кутии контрабандни медикаменти на Капитан Андреево

Митническите служители на ГКПП "Капитан Андреево" задържаха 425 опаковки...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img