Борисов се появи с черно-бяло интервю за държавата, хляба и здравето (ВИДЕО)

Views 92704
0 0

Държавата не е играчка за политици. Тя е хлябът, здравето, образованието на хората. Нужна е отговорност и работа всеки ден„, пише бившият премиер Бойко Борисов, поствайки в своя „Фейсбук“ черно-бяло интервю за L’Europeo.

Интервюто е на запис и е направено в деня за размисъл, 3 април 2021 г. Борисов обяснява, че неговото правителство се е справило с миграцията и пандемията, а политическите му опоненти нямат опит.

По думите му БСП са експерти по фалиране на банки, а алтернативата пред „Демократична България“ е правителство на малцинството, без стабилна парламентарна подкрепа.

Според него държавата е в добро финансово състояние и няма проблем със свободата на словото у нас, защото дал възможност на опозицията да се изявява, както си иска.

Той коментира, че ако се цели хаос в държавата, да се фалира и „това им е целта, много лесно ще стане“.

Както във всяко управление на БСП, ДПС и други, спират фондовете, спират парите, за шест месеца приключва всичко„, обясни Борисов.

Българите в огромната си част не усетили пандемията, докато Франция било военно положение, „в Брюксел видяхте какво направиха с демонстрантите, в Париж, в Берлин“, тук майсторски се провела борбата с пандемията.

За свободата на словото той добави, че седят в праймтайма на най-гледаната телевизия и говорят, „на мен искат да ми запушат устата, а на другата сутрин гледаш в другата телевизия, в третата, навсякъде гледаш, че имаме проблеми със свободата на словото„.

Борисов от две години не бил в нито една и не иска и да ходи. „Да си премиер е като една професия и свикваш с нея … аз най-много съм работил премиер, 5-6 години съм бил пожарникар, 5-6 кмет, 5-6 главен секретар и над 10 премиер.

Той коментиеа, че всички знаят президента Путин, всички знаят Си Дзинпин, всички знаят Меркел, които с десетилетия управляват. Когато си по-малка страна, трябва много гъвкава дипломация.

Борисов обяви, че вероятно само при цар Борис Първи е направено толкова много за църквата.

Ние винаги сме били в коалиция с някого или сме ползвали подкрепа на някого, за да може да се върви напред. Особено в последните 4 години. Имахме много диаметрално противоположни партньори, особено за покупката на F-16, Истанбулската конвенция, ние ползвахме подкрепата на опозицията, за да може всичко това да се случи.“

В държавата има пари, „защото Бойко е спестовник, Бойко е натрупал фискален резерв, харчил е колкото е изкарвал като държава, като правителство, като политика„, коментира бившият премиер.

За световната политика, САЩ, ЕК и лидерите Борисов обясни, че „където се вика, с Борис Джонсън се знаем от деца, да поискам разговор и ще се обади„.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
4
Surprise
Surprise
2
Next Post

БСП обсъжда "пропуснатите конкуренти", доволни от смяната на "калинки"

Рокадите в правителството са необходими и в полза на обществото, моделът на управление е паралелна държава, а от нея за българите не остава нищо. Това коментира преди Националния съвет на БСП Филип Попов, съобщи журналистът на Информационна агенция News24sofia.eu Тодор Стефанов. Той не пропусна и постоянното назначение на „калинки“ във […]