Борисов се надявал по-бързо да го остържат, за да работи

„Не можем да схванем каква им е играта“

Views 28887
0 0

Ние се надявахме по-бързо да ни остържат, за да работим. В същото време неговите подопечни малки партии (на президента, б. р.) в парламента наложиха мораториум, който е противоконституционен. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов на живо от „Фейсбук“ страницата си.

Борисов честити днешния празник Цветница на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов.

Всяка година 15 години съм му го честитил – да е жив и здрав, пожела му той.

Премиерът в оставка пожела на всички хора, които носят името на цветя, да бъдат живи и здрави.

Борисов напомни вчерашните думи на президента Румен Радев, садейки поредното дърво, че казал правителството да работи. Не можем да схванем каква им е играта – работете и носете отговорност, но в същото време тече задкулисие, което ние не знаем какво е, защото не знаем кой с кого преговаря. Трябва да се продължи да се работи, докато го решат по някакъв начин, посочи премиерът.

Според Борисов много са интересни тезите на Радев, а една от тях била крещящото мълчание по шпионския скандал, нашите общи действия в ЕС и НАТО. Нашите правоохранителни органи са много напред и заедно с чуждите служби работим много активно, но партньорите ни знаят, че сме напред в действията си, увери премиерът в оставка.

Той запита дали някои е чул от „Да, България“, че видите ли малко бил разочарован от президента, че не казал нито една дума за Алексей Навални, за украинската криза и за шпионските скандали.

Когато клечаха пред президентството, не се вайкаха, а дават безусловна подкрепа на партиите на промяната. Нима да чуха техният лидер Трифонов да се изкаже за Ф-16, за Украйна, за Навални, запита Борисов.

Бившият външен министър от кабинета „Борисов 2“ Даниел Митов посочи, че е необяснимо и странно поведението на хора, които познават и знаят какви са. Те са наясно какви са моите позиции по отношение на Русия, гонили сме руски дипломати и в предишното правителство, напомни Митов.

Те (другите партии, б. р.) дават безусловна подкрепа на партии, които не знаят какви геополитически позиции имат, недоумява Митов.

Ние не се хвалим с това, но за всяка една тема сме дали обяснение, подчерта Борисов при поредното си включване.

Само им кажи – Христо Иванов главен прокурор или генерал Атанасов – шеф на ДАНС или на МВР и веднага са при нас„, отсече премиерът в оставка, като настоя да се спре да се говори за политика, защото днес е хубав празник и трябвало да се споменава и нещо добро.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Таня Манолова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

Борисов не бил правил агитация в УНСС, да не го забърквали за уволнението на доц. Осиковски

Нямал никаква вина