Борисов разчита Германия да приключи преговорите по Многогодишната финансова рамка

Views 311
0 0

Борисов разчита Германия да успее да приключи преговорите по Многогодишната финансова рамка спешно. Това е заявил премиерът Бойко Борисов по време на срещата си с министъра на външните работи на Федерална Република Германия Хайко Маас и в подкрепа на намерението на Германското председателство, което започва след дни.

Бързо политическо споразумение и финализиране на съответното законодателство са от важно значение за прилагането на всички мерки и стартиране на новите програми без забавяне„, заяви Борисов. Българският премиер посочи, че солидарността, кохезията и конвергенцията трябва да останат в центъра на плана за възстановяване на Европейския съюз. „Зеленият преход и дигиталната трансформация са също ключови цели в процеса на връщане към нормалното функциониране на нашите икономики и към устойчив растеж“, добави Бойко Борисов.

Във фокуса на разговора бе преодоляването на социално-икономическите последици от пандемията от коронавируса. Премиерът е подчертал, че сме имали най-либералните мерки, но те са били навременни и сега е много важно бързо да възстановим икономиките си.

Борисов и Маас бяха единодушни, че сега, повече от всякога, на Европа е нужно единство и солидарност за справяне със социалните и икономическите последици от коронавируса. Българският премиер приветства мотото на Германското председателство, стартиращо от 1 юли – „Заедно за възстановяване на Европа“.

По време на разговора е засегната и темата с подкрепата, която страната ни очаква от Германия и Съвета на ЕС за приемането ни в Банковия съюз и чакалнята на еврозоната. „Има една хубава символика – България е влязла в Европейския съюз по време на Германско председателство през 2007 г., а сега от 1 юли отново очакваме немското председателство да разреши важни актуални теми“, зави Борисов и посочи, че сме изпълнили абсолютно всички критерии.

Насърчаването на двустранното сътрудничество в областта на туризма между България и Германия също беше обсъдено в хода на разговора. Българският премиер изтъкна, че страната ни бе една от първите държави в Европа, която въведе мерки за ограничаване разпространението на вируса, както и последващи финансови и икономически инструменти в подкрепа на сектора.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Правосъдният министър иска разследване на компроматите с Борисов

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов очаква да бъде проведено разследване, което да установи, както авторите на записите и снимките, свързвани с премиера Бойко Борисов, така и тези, които са ги разпространили в социалните мрежи, съобщава БНР. Разследването трябва да е за огласяване на неистински, клеветнически факти и обстоятелства. Кирилов споделя […]