Борисов от Пернишко: Пазете хората, щетите ще ги покрием (ВИДЕО)

Премиерът отиде на яз. Студена заедно със зам.-министър Нанков и кмета на града

Прочитания 43925
0 0
Снимка: / Фейсбук профил на Николай Нанков

Пазете само хората, щетите ще ги покрием, заяви министър-председателят Бойко Борисов, който провери каква е ситуацията в Пернишко и състоянието на язовир „Студена“. Това става ясно от видео във „Фейсбук“ профила на заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

По думите му има Фонд за бедствия и аварии.

Той отбеляза, че няма жертви и посочи, че материалниге щети ще бъдат покрити.

Министър-председателят отбеляза, че валежите са добре и за посевите.

Заедно с премиера е заместник-министърът, кметът на Трън Цветислава Цветкова, кметът на Перник Станислав Владимиров и представители на областната администрация.

Борисов даде разпореждания да се призовават хората да карат внимателно.

След този дъжд – да не заледи. Призовете хората да карат внимателно. Докато дойдат да опесъчат, тъй като нямаме камион на всеки метър, да не се направи беля. Призовавайте бавно, внимателно, каза още премиерът.

Той коментира и противоепидемичните мерки. Министър-председателят отчете, че те са най-меките в Европа и че страната ни се справя с пандемията по най-балансирания начин.

Нанков докладва, че „Студена“ се изпуска контролирано от вчера.

Първо с три кубика в секунда, добави той.

Премиерът посети пернишкото село Ярджиловци, където се отводнява наводнен път, съобщиха от областната администрация.

В община Перник беше обявено частично бедствено положение за град Батановци, селата Ярджиловци и Черна гора. Мярката е предприета заради обилните валежи, довели до увеличен дебит на реките, преминаващи през територията на общината. Невъзможността за вливане на реките Мещичка и Конска е предизвикала преливане в село Ярджиловци и заливане на къщи и селскостопански площи, съобщи БТА.

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков инспектира и две критични точки в град Батановци. Там река Струма излезе от коритото си при махала Андрейна и се наложи евакуация на хора. Нанков е успокоил гражданите и ги е посъветвал да се обърнат към междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Мистър София 2020 бръмчи в гей приложение (СНИМКА 18+)

Красавецът, който сам се определя като „активен ескорт”, е готов на секс за 120 лева, за 60 - „духаш” и отново 120 лева за масаш с хепи енд на „ч*кия”