Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Борисов оптимист за третия мандат, но с условия

Снимка: архив БГНЕС

Предстои една много трудна година за България. Не трябва допускаме и с градовете да се случи това, което самозванците от „Промяната“ направиха с държавата. Това заяви днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща, предавана на живо във „Фейсбук“.

Той счита, че вторият мандат няма да бъде успешен, защото „Продължаваме промяната“ (ПП) са изпаднали в изолация с бруталните си и необмислени предложения. Оптимист е за третия мандат, но при положение, че президентът Румен Радев връчи третият мандат на ДБ и се сформира програмен кабинет с министър-председател проф. Габровски.

Благодарение на лидерството на ГЕРБ-СДС Народното събрание (НС) прие 16 закона и 8 ратификации за 66 дни. Предишният парламент с мнозинството на ПП, ДБ, БСП и ИТН прие едва 3 закона и 4 ратификации за същия период. Пречеше им международното положение, климатичните промени, близко преминаващи около Земята метеори и най-вече младежите от ГЕРБ, счита той.

В парламента му правят впечатление огромните евроатлантически мнозинства – за военната помощ за Украйна, за Еврозоната, за Шенген, за евроинтеграцията на Северна Македония. При всяко гласуване има между 158 и 175 гласа „за“. Целият демократичен свят помага на Украйна, заяви той, като припомни заплахите, че това ще ни въвлече във война. Дори се забавихме прекалено с това решение, защото правителството на Кирил Петков се колебаеше. Заради „Промяната“ държавата ни върви назад с една година, проспана от кабинета на Кирил Петков. Решенията за газ, петрол и ток се вземаха миналата година от другите държави. Сега светът върви към рецесия, затрудняват се веригите на доставки, задълбочава се и безработицата. Вместо да се подготвяме за трудностите, продължаваме да се занимаваме с това кой не трябва да бъде, какво щяло да стане, ако дойдел друг. В същото време мигрантите напълниха страната – това е нещо, което при нас никога нямаше да се случи, настоя той.

Борисов настояваме Руската федерация да спре да изнудва и да заплашва българския гражданин Христо Грозев. Той е изключителен разследващ журналист, имах покана от него да присъствам на премиерата на филма за Навални. Трябва да бъде извикан и предупреден руският посланик. Чрез нашите евродепутати вече сме информирали ЕНП за заплахата, отправена към Грозев, заяви още Борисов.

Припомняме, че по случая Министерството на външните работи вече извика на разговор руския посланик у нас Елеонора Митрофанова. Митрофанова трябва да се яви в МВнР в първия работен ден след празниците.

Русия обяви Грозев за издирване, след като той бе признат за чужд агент. Това породи остра реакция у нас.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Най-малко 10 джихадистки нападения предотвратени в Европа през 2023 г.

Това съобщи нидерландската разузнавателна агенция AIVD

Има достатъчно ваксини срещу коклюш в склада

От началото на годината са регистрирани 214 положителни за...

Кадиров от фитнеса: Не умирам, вдигам железа (ВИДЕО)

Чеченският президент Рамзан Кадиров се опита във вторник да...

Прокуратурата поиска задържане под стража на Марин Димитров

Прокуратурата е внесла в Софийския градски съд за налагане...

Депутатите не искат елфи да чертаят пътя на „Турски поток“ у нас (ОБНОВЕНА)

Депутатите от временната парламентарна комисия за изчезналата пътна карта...

Трагедия с мигранти край Джибути

Шестнадесет потенциални мигранти загинаха, а други 28 са в...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Йотова се чуди защо постът на външния министър се обвързва с изборите зад граница

Вицепрезидентът Илияна Йотова определи като "странно" обвързването на поста...

Сенатът на САЩ удължи на програмата за шпиониране на чужденци

В събота Сенатът на САЩ одобри удължаването на срока...

Китай се ядоса на „политическите манипулации“ на Германия

След ареста на предполагаем китайски шпионин

И Михаил Миков напусна Нинова в посока „Левицата“

"Необходимостта от лява алтернатива се разпознава от все повече...

205 случая на коклюш от началото на годината (СНИМКИ/ВИДЕО)

От началото на годината са регистрирани 205 случая на...

Politico: Въпреки ниската инфлация, България няма да е в еврозоната 2025 г.

Българите изразяват ниска подкрепа за присъединяването

Израел бомбардира Северна Газа

Това най-тежкият обстрел на района от седмици

Пуснаха от ареста бездомника, обвиняем за оскверняването гроба на патриарх Неофит (СНИМКИ/ВИДЕО)

Твърди, че не краде. Не е осъждан. Роден е в Добрич, Учил е до пети клас, работил е по гробищата

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img