Борисов обяви още мерки – за работилите, не за протестиращите

Прочитания 255
0 0
Снимка/източник: БГНЕС

Ние все още не теглим заем, все още се опитваме да запазим бъдещето на следващите поколения. Предстоят изключително тежки месеци. Само след три месеца никой няма да иска да сяда да обяснява. Правителството смята да удължи още веднъж с месец извънредната епидемична обстановка, за да може икономическите и социалните мерки да продължат да действат.

Това обяви на извънреден брифинг премиерът Бойко Борисов. На брифинга се изправиха коалиционните партньори и финансовият министър Кирил Ананиев, социалният министър Деница Сачева и вицепремиерът Томислав Дончев.

Премиерът Борисов представи разчет на средствата и мерките, които се предвиждат – в общ размер на 1 млрд. и 163 млн. за социални мерки и 731 млн. лв. за икономически мерки. Те ще бъдат отпуснати от националния бюджет.

Това за хората, които не са на протест, а са работили, коментира Борисов.

Средствата са в рамките на фискалната програма за 2020 г. и няма да теглим заем, ползваме мазнинките, които имаме. Всички икономисти вещаят изключително тежка рецесия, а тя е факт, ние сме в нея, посочи Борисов и допълни, че единственият шанс е да преминем през нея с компромиси и единение на нацията.

Борисов подчерта, че на протестите затова и нищо не предлагат и не се говорят за пари, а „всичко опира до сметката“. Най-лесно ще е в следващите месеци на опозицията, по думите му, защото ще може да критикува всичко и ще има поле за това.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Петя Чолакова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

Властта дава близо 2 млрд.лв. за социални и икономически мерки в COVID-кризата

Правителството отпуска 1 млрд. 163 млн. за социални мерки за борба с кризата, възникнала заради пандемията от COVID-19 и още 731 милиона ще бъдат заделени за нови икономически мерки. Всички те бяха представени от премиера Бойко Борисов на пресконференция в Министерския съвет след заседание на Коалиционния съвет. Сред социалните мерки са: – Увеличаване с

Read More »