Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Борисов обвини ПП в имитация на ГЕРБ с прикрит партиен кабинет

Снимка; архив БГНЕС

Колкото харчиш, толкова трябва да изкараш. Правителството трябва да има излишък в бюджета. Оставихме им 15 млрд., сега те ни оставят по 15 млрд. лева дълг на година. Това заяви във Варна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

По негови думи 20 правителства са взели толкова дълг, колкото правителството на „Продължаваме промяната“ за една година.

Той предупреди, че приходите намаляват със 700 млн., а разходите се увеличават с над 2 млрд.

Европейската комисия казва: устойчивост на дълга, устойчив растеж. Устойчивостта на дълга означава не правете повече дълг. Нямате с какво да ги покриете. Втората част на изречението означава, че имате под 1% ръст на БВП, много сте слаби, за да си позволявате да правите това, което си позволяват богатите държави. Почнете да работите, за да вдигнете БВП„, обясни Борисов и допълни, че ЕК ни призовава да бъдем фискално предпазливи.

На езика на ЕК предпазливост означава много внимавайте. Бъдете предпазливи да се харесате на хората„, продължи да уточнява той.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че съвестта му е чиста, защото на тази дата е предупредил какво ще се случи на българите през следващите години. Той припомни, че и преди две години е предупредил, че следва хаос и тотална криза.

Борисов изтъкна, че ЕК са написали всичко, което България трябва да спазва, ако не искаме през следващите години да дойде някой отвън, за да го направи.

По негови думи са необходими инвестиции и реформи.

В плана сме записали едни батерии, които не ни вършат никаква работа и няма никакви други инвестиции. Инвестициите спряха„, изрази съжаление той.

Борисов запита къде са магистралите, тунелите, язовирите.

Къде има нещо за тези две години?„, недоумява той.

Нашият девиз за местните избори трябва да бъде: да не допуснем в градовете да се случи, това, което се случи в държавата, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

За отношенията си с президента Румен Радев Борисов заяви, че не се е се чувал и срещал с президента от години.

Вкараха ни с тази провокация в обяснителен режим. Ако Радев ме покани, ще отида да говоря, защото трябва да се обсъдят важните теми. Нямаше да крия, ако съм се срещнал с него. Правилно е политиците да се говорят. Ако има среща, пръв аз ще я обявя„, категоричен бе лидерът на ГЕРБ. Той подчерта, че неговият политически опонент е Румен Радев, тъй сато той е сериозен играч.

Борисов, цитиран от БНТ, заяви, че с действията си по втория мандат „Продължаваме промяната“ имитират ГЕРБ, но с прикрит партиен кабинет.

Денков премиер, пък Киро и Асен министри – представяте ли си го как стои това – премиерът вика шефовете на партията да им се кара„, диви се той.

Предлагат жалки, смешни и абсурдни неща, защото се опитват да ни имитират, само че с прикрит партиен кабинет. Със 70 депутати на две партии няма как да направиш кабинет, не можеш да си осигуриш кворума. Единственият шанс това да се случи е със следизборен документ, подписан от партиите, които ще го подкрепят„, категоричен бе Борисов.

Относно възможността за трети мандат той заяви, че е питал проф. Николай Габровски дали би приел нова номинация, но той отговорил, че не иска да участва в кабинет, изграден с пазарлъци, а може единствено да носи отговорност за състава на правителство, избран от самия него.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са…

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

„Зелено движение“ било изолирано от ПП-ДБ

"Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ. Това заяви пред...

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се...

Лекари: Просто е – ваксинирайте се

След като две бебета починаха от коклюш

Вдигат заплатите на кметовете на райони и села в община Варна

Актуализация на основните месечни заплати на кметовете на райони...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

2 май ще бъде неучебен ден и във Варна и Бургас

Кметът на Варна обяви 2 май за неучебен ден...

Израелски министър призовава за пълно превземане на ивицата Газа

"Време е да извлечем поуки, да променим посоката и...

Вълна от рокади в енергетиката

С решение Съвета на директорите (СД) на "Български Енергиен...

Иран плени товарен кораб в Ормузкия проток

Иранската революционна гвардия залови товарен кораб, свързан с Израел,...

Италианската полиция задържа въоръжен издирван американец на площад „Свети Петър“

Италианската полиция е арестувала миналата седмица "най-издирван" беглец от САЩ,...

Задържаха бездомник за оскверняването на гроба на патриарх Неофит (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=e8Q0-4q-BwQ Има задържан за оскверняването на гроба на патриарх Неофит под колонадата на...

Световни лидери осъдиха агресията на Иран (ВИДЕО)

Техеран бил прекрачил границите на дипломацията

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img