Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Борисов недоумява защо Радев се мота с втория мандат

Сега вече съм свободен, още няколко дена, но като гледам как президентът Радев се мотае и не знам защо.

Така премиерът Бойко Борисов коментира на живо от Фейсбук страницата си бавенето на втория мандат, който трябва да го получи партията на Слави Трифонов – „Има такъв народ“.

Хората търсят кой ще им свърши работата и на следващите избори – ние или те и да покажем кой какво може, настоя Борисов.

Иначе премиерът е доволен, че Горна Баня и изпреварила Банкя в развитието на столичното метро. Коментарът му идва, след като днес бе открит новият лъч на метрото до Горна Баня с четири нови метростанции.

Открихте метрото или то вече не е новина, започна с шега премиерът Борисов в началото на изявлението си във Фейсбук.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обясни, че „преди 4 години поехме риск, сложих подписа си, вие ми помогнахте и ЕК ни помогна„.

Когато работим, заедно се вижда, но най-важното е да продължаваме. 50 000 души дневно от днес могат да се возят в новите метростанции безплатно, за да могат хората да го видят, посочи Фандъкова.

Кметицата на Красно село дойде ли?„, запита Борисов и допълни, че така се носи политическа отговорност.

Христо Иванов излиза малко като отричаш ли се от Сатаната – отричам се и вече не носиш отговорност, а като я е издигал за кметица, кой да му носи сега отговорност на районния кмет, недоумява министър-председателят.

Фандъкова настоя да се приеме час по-скоро планът за възстановяване и устойчивост, защото вътре в него имало редица мерки за развитие на градската среда.

Бойко Борисов обаче посочи, че хората от плана за възстановяване и развитие не се интересуват.

За това и днес от „Хаджи Димитър“ или от Герена искаш да отидеш на мач, от Горна Баня отиваш за 12 минути. Горна баня изпревари Банкя, доволен е Борисов.

Искам вие да поемете още 2 години и половина да се направи това, което хората очакват от нас, настоя Борисов, като припомни как е направил Витошка пешеходна зона. Нямало нито един работещ шадраван, нещо чешмичка да тече, напомни премиерът.

90 000 тона вредни емисии ще спестим от новото метро, доволен е Борисов.

Това е добра придобивка, но какво очакват от нас софиянци.

Ние паркове, градини, инфраструктура, детски градини, училища сме направили. София е модерен град, но в следващи дни, месеци и година трябва столицата да стане дигитална, настоя Борисов.

Днес искам да знам от вас един по един накратко какво ще направите в развитието на града, призова Борисов.

Георги Георгиев от Комисията по финанси в СОС обясни, че за метрото се водят големи битки. БСП и ДБ били против да продължи метрото от Бизнес парка към симеоновския лифт. Как може за толкова важни неща да се водят спорове, недоумява Георгиев.

Има спад от 50% пътувания заради пандемията, отчете Георгиев и увери, че се работи на пълни работи. Той показа на премиера Борисов как може да си купи билет или карта електронно през телефона.

Генчо Керезов, заместник-кмет по дигитализация в СО посочи, че са важни резултатите за хората. В първата седмица на кампанията с новата система за прием вече 8 500 деца родителите им са направили своите кандидатури онлайн за прием в столичните училища.

Всички деца ще бъдат класирани в 1 клас и ще бъдат приети, увери Керезов. Продължава работата по редица други проекти. Той се надява до края на мандата на СОС да бъдат вкарани всички административни услуги онлайн.

Борисов се надява, че с изградената инфраструктура хората да се върнат да живеят в селата – по-екологично, хубаво и чисто. Той призова общинските съветници да обясняват на хората как могат да използват онлайн услугите.

Имаме прекрасно време с този потенциал, който има ГЕРБ в София да се справите с пилотните проекти до края на годината, разпореди Бойко Борисов.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

БНБ няма да участва в сянката на политическия процес

Не е добра идеята да се въвлича Българската народна...

Естония бърза да удвои разходите за отбрана заради Русия

Естония трябва да удвои разходите за отбрана през следващите...

Патриарх Кирил: Западът е изпаднал в сатанизъм, Русия води „свещена война“

Участниците в Руския народен сабор и руският патриарх Кирил...

Адмирал Ефтимов иска повече средства за отбрана

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов настоя повече средства...

Разрушеният мост в Балтимор ще доведе до милиарди застрахователни искове

Разрушеният мост "Франсис Скот Кий" в Балтимор, е препречил...

Гръцкото правителство се изправя пред вот на недоверие

Правителството на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис се изправя пред...

Павел Манченко застава начело на Агенция „Митници София“

Павел Манченко бе назначен за директор на Териториална дирекция...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Реакции на ЕС, Франция, Германия и ООН на нападението в Подмосковието (ВИДЕО)

ООН следи ситуацията около стрелбата в концертната зала „Крокус сити хол“

САЩ потвърждават участието на ДАЕШ в атаката в руската концертна зала

Съединените щати разполагат с разузнавателна информация, потвърждаваща твърдението на...

„Ислямска държава“ публикува снимка на четиримата атентатори от Москва

"Ислямска държава" публикува снимка на четиримата нападатели, които стоят...

Спряха неизправен автомобил на шофьор от Етрополе със системни нарушения

32-годишен жител на Етрополе със системни нарушения беше привикан...

Горя Централната поща в Пловдив

Пожар избухна в Централната поща в Пловдив. Огънят е тръгнал...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img