Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Борисов не иска да се връщаме към „Газпром“ (СНИМКА)

Снимка: архив БГНЕС

„Имат много начини и ги моля да не се връщат към „Газпром“. Видях Кирчо и Асен как си късат ризите да защитят „Лукойл“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при посещението си в Бургас.

Думите му са след вчерашното участие на служебния премиер Гълъб Донев в една от националните телевизии, където каза, че се водят разговори с „Газпром“, както и изявления на предишния премиер Кирил Петков и неговия финансов министър Асен Василев.

Той обсъди енергийните доставки и цената на газа, както и за пътната инфраструктура.

Гълъб Донев се опитваше да обясни всячески, че „Газпром“ е изключителен важен и няма друго решение. А ние казваме, че трябва да има 100% диверсифиакция от „Газпром“. Моля ги да не се връщат към „Газпром“, има много други начини„, каза Борисов пред журналисти.

От друга страна видях Кирчо и Асен как си късат ризите да защитят „Лукойл“. В момента корабите са на „Литаско“. Както „Литаско“ вкарва петрол, така може и БЕХ по същия начин да вкарва петрол, да преработва на ишлеме и да получаваме същото гориво, но на 1 лв. по-ниска цена„, каза още той.

Ако не ни разрешат да преработваме, веднага променяме закона и въвеждаме 1 лв. акциз на всеки литър. Имаме и трето решение, но ще си го запазим, когато дойдем да управляваме„, каза Борисов.

Снимка: пресцентър на ПП ГЕРБ

След Бойко Борисов бившият енергиен министър в неговия кабинет Делян Добрев показа схема, според която България купува с 28% по-скъп газ от „Газпром“ чрез посредници.

Борисов изреди колко много щяло да бъде построено, ако неговото управление било продължило. При посещението си на Северния обход на Бургас, за да провери докъде са стигнали строителните дейности.

Дойдоха с обещанието за 4 магистрали, по магистрала на година, а спряха „Хемус“, спряха „Струма“, спряха обхода за Поморие, спряха околовръстното на Пловдив. Две години – нищо. Парите за капиталовите ремонти в бюджета ги харчат за други неща. Причината е безхаберието“, обясни Борисов.

Северният обход на Бургас е един от ключовите проекти на правителството на ГЕРБ, който ще изведе движението на автомобили извън рамките на областния град. Това лято пътят трябваше да е готов и да бъде най-натоварената отсечка в цялата страна, която ще улесни транзитния трафик.

Още в края на април експремиерът би тревога, че стратегическият път трябва да бъде довършен, но това така и не се случи.

Относно кампанията на неговата партия, той обясни, че ще показва направеното и как ще се реши даден проблем, но спомена и „бурните танци“ (относно танца на бившия премиер Кирил Петков с непозната дама на улица в Бургас) – те не отговарят на истината. Борисов изтъкна, че през 1999 г. в кабинета „Костов“ е приватизиран „Нефтохим“ – пристанищен комплекс. „По договор пристанищния комплекс е техен. Това се превръща и в най-големия инвеститор„, каза Борисов без да уточнява подробности.

През 2011 г. сме дали концесия на акваторията, на водата пред този пристанищен комплекс, за да могат корабите да акостират там. И във Варна има нефтено пристанище – преди време 50-хил. тонни танкери от Варна се претоварват на влак и отиват в „Плама“ – Плевен„, каза Бойко Борисов.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Георги Гвоздейков организира изборите

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков ще организира провеждането на...

САЩ вкарват санкции срещу иранския петрол в закона за помощта за Украйна

Американските законодатели включиха санкциите върху износа на петрол от...

Нови разкрития в News24sofia.eu за намушканата жена в софийския квартал „Надежда“ 4 (СНИМКИ/ВИДЕО)

СДВР издирва 28 - годишен мъж, който е криминално проявен, научи още News24sofi.eu

Хиляди протестираха в Аржентина срещу намаленото финансиране за университетите

Десетки хиляди хора излязоха по улиците на аржентинската столица...

Британският парламент прие закона за мигрантите

Лондон ще депортира търсещи убежище лица в Руанда

Влязоха с взлом в тото пункт в Благоевград

Разбита е стъклената врата на обекта

Мангъров препоръча на бременните да се ваксинират за коклюш

Бременните могат да се ваксинират срещу коклюш, ако искат....

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img