Борисов не допускал компромис с постигането на достойни старини за пенсионерите

Views 2505
0 0
Снимка: EPA/БГНЕС

В най-трудните дни на пандемията поставихме като приоритет безусловно живота, здравето и социалните грижи за възрастните си хора. Не допуснахме COVID-19 безконтролно да се разпространи в социалните услуги.

Това написа във „фейсбук“ премиерът Бойко Борисов по повод Международния ден на възрастните хора.

Осигурихме на самотно живеещите и хората в затруднено положение дезинфектанти, топъл обяд и патронажна грижа. Увеличихме пенсиите с 6,7% в усложнената икономическа обстановка. Този месец, за трети пореден път, всички 2,1 млн. пенсионери ще получат добавка от 50 лева, с която да посрещнат например най-неотложните си нужди от лекарства. Тази подкрепа ще продължи до края на нашия мандат, подчерта още Борисов.

По думите му с проекта на бюджет за следващата година ще търсят справедливо осъвременяване на пенсиите.

Докато другите говорят, ние действаме и няма да допуснем компромис с постигането на достойни старини за пенсионерите, изтъкна още премиерът.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Антония Иванова

Антония Иванова се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2020 година.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

СДВР издирват собственика на намерена сума пари

Столична полиция издирва собственика на намерена сума пари, съобщават от полицията.  Столичанин е предал във Второ районно управление на МВР намерена от него сума в български левове. Обяснил, че е открил парите на 23 септември, в София, на бул. Христо Ботев, в отсечката между пресечките с улиците „Неофит Рилски“ и „Петър Парчевич“, на […]