Борисов: На 17-18 март отваряме АМ „Хемус“ в частта с тунел „Витиня“

Той направи коментара по време на инспекция

Прочитания 22117
0 0
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че от 17-18 март отварят АМ „Хемус“ в частта с тунел „Витиня“.

Той направи коментара по време на инспекция на ремонтните дейности на тунел „Витиня“ заедно с Младен Маринов и Николай Нанков.

Виждате работниците работят, от 17 и 18 март искаме да отворим АМ „Хемус“ в тази част, заяви Борисов и поясни, че ремонтът е по най-съвременния метод. Министър-председателят отбеляза, че дори има интернет навсякъде.

Борисов написа на профила си във „Фейсбук“, че тунел „Витиня“ на АМ „Хемус“ не е бил ремонтиран от близо 30 години и е бил в лошо състояние.

За усилване на тунела и попълване на кухините е инжектиран 3500 куб. м специален бетонов разтвор. След това е извършено укрепване на масива и тунелните облицовки с над 7000 анкера с обща дължина около 70 км. Изпълнена е над 33 600 кв. м хидроизолация по цялата дължина на лявата тунелна тръба. Изградена е сложна дренажна система, която отвежда водите, задържани от хидроизолацията, и предпазва новата първична носеща облицовка, пише още той.

Премиерът инспектира и мостовете по магистрала „Хемус“.

Каква природа каква красота, как се вие като змия. Съоръжението е огромно. Докато другите говорят, ние работа, работа и работа. За радост тя е видима, подчерта Борисов.

Нанков коментира, че наземните работи са изпълнени на 100%, като частично се асфалтира участъкът, който е дълъг 16 км.

На трети март може да сме горди с нашите строители, инженери и проектанти, категоричен бе премиерът.

Той за пореден път изтъкна, че ни е прекрасна страната, но не е да строиш магистрали.

Ако е било лесно да са го направили отдавна, допълни Борисов.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

Разчитаме само на ЕМА за одобрение на ваксини

За одобрение за прилагане на ваксини в България ще се разчита на оценката на Европейската агенция по лекарства (ЕМА). Това става ясно от коментара на директора на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов по време на работно съвещание тази сутрин при премиера Бойко Борисов. Нашето национално законодателство не ни позволява

Read More »