Борисов: Когато фактите говорят, промяната мълчи (ВИДЕО)

News24sofia.eu
Views 52857
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Кирил Петков заяви, че цената на природния газ ще бъде по-евтина от тази, която сега купуваме. Само след малко неговият КЕВР излезе със съобщение, че газът поскъпва с 14%. Нека народът да види кой лъже. Когато фактите говорят, и промяната мълчи. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той припомни, че азерският природен газ е потекъл към България по време на неговото управление и изтъкна, че в Баку знаят на кого могат да разчитат.

Те знаят, че лъжат и крадат. Знаят, че трябва да крадат бързо, защото няма за кога„, отбеляза Борисов и допълни, че преди дни БЕХ са подписали меморандум за 2 милиарда лева за изграждане на геотермални централи.

По негови думи по този начин – с по 2 милиарда първо за батериите, а сега за геотермалните, се „опуква“ Планът за възстановяване и развитие. Затова нямало да има пари за саниране.

Няма саниране. Кой санирал – санирал. Без ГЕРБ няма саниране. Те в момента дострояват това, което правихме ние. Забравете АМ „Хемус“. Една велоалея не са направили„, разкритикува сегашните управляващи бившият премиер.

Той обвини правителството на Кирил Петков и Асен Василев, че в момента се теглят огромни заеми за по 3 години, които “ всички ние ще връщаме„.

Следващото правителство, когато дойде, ще трябва от първия ден да им връща борчовете, недоволства Борисов.

Ние стартирахме предишния мандат с 6 милиарда под водата, но ние сме яки и ги оправихме за една година… Ако останат на власт до 2025 г., ще ни оставят 50 милиарда борчове„, предупреди той и добави: „На Борисов и Ананиев даваха на отрицателна лихва, а сега над 1,5%. По лихвите ще ги познаете„.

„Никакви предсрочни избори, докато последният българин не се разочарова. Лъжата беше страховита и външна, и вътрешна, платена от олигархията. ГЕРБ не дава и една стотинка за протест„, изтъкна Борисов.

Според Борисов самият бизнес ще свали Петков. Браншовете ще ги бият с камъни, защото няма компенсации и при тези високи цени, подчерта той.

По негови думи страната ни може да се справи с енергийната криза, защото токът се произвежда в България.

Ако днес сме ние на власт, на следобедното заседание ще възложа на ПГ на ГЕРБ от утре да върнем тока на старите нива. Ще въведем и таван на другите цени. Токът е изцяло български, никакви войни в момента не са виновни за това, което се случва„, категоричен бе Борисов.

@news24sofia_tv #БойкоБорисов: Когато #фактите говорят, #промяната #мълчи – ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИК-ТОК ЗА ОЩЕ НОВИНИ #News24sofia ♬ original sound – News24sofia.eu

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Още през юни започва ремонтът на "Дунав мост" при Русе

Министерството на регионалното развитие е планирало още през юни да започне ремонтът на „Дунав мост“ при Русе. Това съобщи транспортният министър Николай Събев, цитиран от Нова телевизия. Той обясни, че е поискал сроковете да се препланират, защото по данни на румънската страна няма да са готови с пускането на ферибота

Read More »