Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Борисов изпрати депутатите си в зала да приемат бюджет, дори и лош

Снимка; архив БГНЕС

Огромни спекулации по темата с бюджета! Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция след заседание на Изпълнителната комисия на партията, излъчвана на страницата му във „Фейсбук“.

Възложихме на нашите депутати – ние имаме много забележки по този бюджет, имаме много по-добри предложения – днес изтича срокът, направете ги. Нека обществото да знае какво сме предложили, колко по-добри неща. Но Изпълнителната комисия ви задължава, ако те продължат както по казуса със Северна Македония да се държат арогантно, да сочат друг с пръста – колкото и да е нефелен, лош този бюджет, счупващ държавата, но той ще се използва от вашите опоненти да ви обясняват, че едва ли не затова сте ги свалили, за да останат пенсионерите без пенсии, полицаите без заплати, военните без оръжие… То нищо такова няма в бюджета, но за да няма каквато и да е спекулация, ако не приемат нашите предложения, ако не се се вслушат в разума, говорете и с другите политически партии и влезте. Нека внесат 2 точки в дневния ред – Северна Македония и Албания, и приемането на бюджета. Още утре да ги внесат„, каза Борисов

Той призова депутатите от ГЕРБ: „Приемете бюджета, дори лошия бюджет, но го приемете, за да не може да се спекулира„.

Борисов посочи също, че вотът на недоверие срещу правителството е минал не заради ГЕРБ, ДПС или който и да било, а защото самата управленска коалиция се е счупила.

Обвиненията й в корупция, лъжи, задкулисие, и то брутални. Просто, като слушах Гроздан Караджов, като слушах оня от отсрещната сграда, става въпрос за президента Радев – и се разплащал с фирми, ми те говорят в прав текст за корупция. И те искат да се наметнат с наметалото „борси срещу корупцията“ – точно обратното„, подчерта той.

Във връзка с обявеното вчера от него решение ГЕРБ да подкрепи даването на зелена светлина за преговорите за членство на РСМ в ЕС, Бойко Борисов отбеляза: „Ние решихме вчера заедно с цялата парламентарна група да дадем зелена светлина на Северна Македония. Очаквахме днес, без игрички и хитрости, това да влезе в пленарна зала, да не си играем с комисии и протакане. Това е жизнено важно за Западните Балкани.“

Лидерът на ГЕРБ посочи още, че френското предложение за урегулиране на казуса ни със Северна Македония дава възможност да се стартират преговори. „Да, и в протокола има неща, които не са уточнени, и това е въпрос на време. Но младите, следващите поколения знаят, че България не е причина за спирането на Северна Македония и Албания„, допълни той.

Борисов заяви също, че от сутринта премиерът Кирил Петков обяснява, че днес едва ли не това не може да се случи.

Обвинения – кой страхлив, кой смел. Приемам, че ние сме страхливите, той е смелият, той е героят. Нека влязат в парламента, нека дадат те предложението, нека изцяло успехът да е техен, нека да ми стоят пред къщата, да ме наричат предател. Но ние знаем като партия, че това е най-доброто за България, за съседите, за Балканите, за Северна Македония и трябва да се възползваме от френското председателство. И да го направим днес. Умолявам ги – спрете да изричате квалификации! Вие сте смелите, вие сте готините, вкарайте го в зала и отидете – вие ще оберете успеха, аплодисментите на целия Европейски съвет. Аз да имах такава опозиция, щях да карам сигурно 50 години премиерство„, подчерта Бойко Борисов.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината без помощта на САЩ

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс в четвъртък отправи остро...

Русия унищожила 5 бази на бойци в Сирия

Руските въздушно-космически сили са унищожили пет бази на бойци...

Иран предупреди Съвета за сигурност за последствия при военен отговор на Израел

Израел "трябва да бъде принуден да спре всеки по-нататъшен...

Водата в руската Курганска област достига опасни нива

Нивото на водата в река Тобол в руския Курган се...

Поляк е арестуван за заговор за убийството на Зеленски

Полски гражданин е бил арестуван по обвинения, че е...

Унгария разследва съперник на Орбан за чуждо влияние

Унгарският опозиционен политик, известен като критик за управляващите, Петер...

Република Сръбска отрича геноцида в Сребреница

Парламентът на автономната Република Сръбска прие доклад, в който...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Огромен антибългарски надпис изникна в Скопие

Столицата на Северна Македония осъмна с антибългарски графити и...

Зеленски предупреждава за руска офанзива тази пролет

Руските войски ще се опитат да засилят щурмовите и...

Кръвната проба потвърди, че фолк певицата Дебора е шофирала пияна

Резултатите от кръвната проба на фолк певицата Дебора потвърждават,...

Русия се надява обстрелът срещу Запорожката АЕЦ да спре

Постоянният представител на Руската федерация към международните организации във...

С ново дело правозащитници се опитват са спрат германския оръжеен износ за Израел

Адвокати по правата на човека заведоха дело срещу решение...

И вторият обвиняем с Петя Банкова влезе в спешното (ОБНОВЕНА)

Задържаният за контрабанда Стефан Димитров е откаран от следствения...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img