Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Борисов иска да промени промяната

Снимка: БГНЕС

Много е важно да се промени промяната. Промяната ни донесе цените на тока 2 пъти повече, смъртност на първо място в последните 14 дни в света – не в Европа, не в Африка, а в света.

Това заяви бившият премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, след като гласува за парламентарните и президентски избори в 78 СУ „Христо Смирненски“ в Банкя.

По думите му трябва да се мисли какво се говори в изборния ден, за да не се нарушава законът и Конституцията, визирайки Кирил Петков, който днес малко по-рано обяви за кого е гласувал.

Той недоумява как кандидат-президент и министри обяснявали, че се справяме добре в момент, който има 200 починали. Мрат по болниците хората и това трябва да се промени, категоричен бе Борисов. Когато се управлява не всяко решение е хубаво, лесно и трябва политическа воля, посочи Борисов.

Той иска да се върне старият модел за цената на тока. Когато поскъпват токът и горивата, тогава поскъпва всичко. Когато се нормализират тези неща, ще се нормализират и цените, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

Борисов иска още да се промени моделът, по който се тегли всеки понеделник по половин милиард (лева – б.р.) и да не се знае за какво са. Защо не взеха решение да изтеглят 3-4 милиарда, за да разберат хората за какво отиват тези пари. За утре са поръчали още половин милиард, каза Борисов.

Той обясни, че ще направи всичко тази промяна да спре и даде пример с безотчетното крадене от олигарсите. Абсолютно замразени са всички проекти – обричат и Северна и Северозападна България без пътища, в екологията един Vera SU го вадиха 35 дни и замърсиха Черноморието, в отбраната само писма изпращат, в културата – нищо, отчете Борисов.

Той иска да продължи увеличението на заплатите на учителите, както и двойно увеличение на медицинските работници. Промяната на проманата е изключително важна, искаме да имаме демокрация, настоя Борисов.

Според него, никой не трябва да говори преди да са свършили изборите какво ще прави. Кой какво си мисли дали ще е първи или втори, тези, които работят с мен, знаят, че мразя да чувам „аз мисля“, подчерта Борисов.

Той се възмути и на думите на президента Румен Радев от днес, че този, който го е страх от изборите, се опитва да го опорочи. Днес нали не можем да говорим с имена, агитация, с номера, запита Борисов.

Той би искал да коментира другите кандидат-президентски двойки, защото и те казали много неща. Какъв се явява днес Румен Радев освен един кандидат-президент, за да го коментираме него, запита Борисов и добави, че неговото мнение е като на всички останали. Той явно се възприема като принц на България или като Краля Слънце, заяде се Борисов с Радев.

Той увери, че от ГЕРБ ще направят всичко възможно хаосът да спре. Няма сфера, в която и да е пълен хаос освен в кражбите, където Пътят на коприната ги подреди много добре, изтъкна Борисов.

Запитан дали е водил разговори с Корнелия Нинова за съставяне на правителство, Борисов уточни, че много би искал да можел да говори с Нинова, защото в последния месец тя се държала най-адекватно от всички. „Не съм имал честта нито по телефон, нито по мейл, нито на живо, нито през чакри да разговарям. Като ни изберат хората и ни подредят тогава е правилно да се говори с всички„, каза още Борисов.

Той недоумява как да се говори за правителство, като не са ясни резултатите. Нека завършат изборите, сега тепърва ще започнат да пристигат флашките от чужбина. Много е важно как ще наредят резултатите, защото може би само за първия няма значение, но за втория, третия…, изрази съмнения Борисов за честността на вота.

Докато Борисов не види резултатите и тези, които не са купували гласове в ромските махали, няма да коментира какви ще бъдат резултатите. Тогава щели да се търсят флашките и откъде са дошли. Борисов не пожела да отговори на повече въпроси откъде идват съмненията за изборите.

Той призова журналистите да отида утре в 10 часа на брифинг и каза, че ще изнася лекции за машините и как двама братя провеждат изборите – единият е направил софтуерът, а другият го е сертифицирал, визирайки „Сиела Норма“.

Борисов определи решението на ЦИК да се броят контролните разписки като добро решение, като все пак се надява на честни избори.

Той се пошегува със симпатизант от ГЕРБ, като го определи като най-грозния в Банкя, но всички жени ходели при него. Не се крие, но е с каскет, продължи Борисов.

Ние оставихме Договор за добросъседство и трябваше компромиси от страна на РСМ. Рамката и интересът на България е страните от Балканите да са в ЕС.

Така бившият премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на въпрос за присъединяването на Република Северна Македония в ЕС.

По думите му Румен Радев, като бивш президент, направи така, че България да бъде в тотална изолация. Нека да видим как българите днес ще се произнесат и оттам каква ще бъде политиката. Интересът на България е РСМ и Албания да са в ЕС, категоричен бе Борисов.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

И във Венецуела Русия настоя за украинска следа в атентата в Crocus City Hall

Украинската следа е очевидна в случая на терористична атака...

ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината без помощта на САЩ

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс в четвъртък отправи остро...

Русия унищожила 5 бази на бойци в Сирия

Руските въздушно-космически сили са унищожили пет бази на бойци...

Иран предупреди Съвета за сигурност за последствия при военен отговор на Израел

Израел "трябва да бъде принуден да спре всеки по-нататъшен...

Водата в руската Курганска област достига опасни нива

Нивото на водата в река Тобол в руския Курган се...

Поляк е арестуван за заговор за убийството на Зеленски

Полски гражданин е бил арестуван по обвинения, че е...

Унгария разследва съперник на Орбан за чуждо влияние

Унгарският опозиционен политик, известен като критик за управляващите, Петер...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ЕК прие плана за Украйна, позволяващ до 50 милиарда евро подкрепа

Европейската комисия (ЕК) прие предложение за решение за изпълнение...

Срещу $5 млн. сомалийските пирати освободиха отвлечения кораб „Абдула“

Сомалийските пирати освободиха отвлечения кораб "Абдула" рано в неделя, след...

„Възраждане“ искат доклада за Боташ в зала до 25 април (ВИДЕО)

"Възраждане" внася сигнал в прокуратурата, ДАНС, КЕВР, МЕ, МВР...

Бенямин Нетаняху: Израел е подготвен за директна атака от Техеран (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y Израел е подготвен за директна атака от страна на...

И във Венецуела Русия настоя за украинска следа в атентата в Crocus City Hall

Украинската следа е очевидна в случая на терористична атака...

Израел започна да сваля иранските дронове (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y Израелските военни са започнали да прихващат ирански безпилотни летателни...

Борисов: ГЕРБ повече не носи отговорност за това правителство, а Радев (ВИДЕО)

Нека Стефан Димитров да остане на поста служебен вътрешен...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img