Борисов е във форма и ще играе в центъра на политическия терен, прогнозира доц. Киселова

Views 19452
0 0
Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Филип Станчев

Парламентът не изпълни функциите си със съдържание. Тази позиция изрази пред БНТ доц. Наталия Киселова.

Парламентът не избра нито правителство, нито останалите 18 органа, които са в непълен състав, изтъкна тя. Вместо това без ръководства остават Сметната палата и НЗОК.

Според нея Борисов е в политическа форма и ще стои в центъра на терена на политиката. Противникът му вече не е БСП, а ПП, а на БСП противникът е президентът.

Няма срок, в който президентът да разпусне Народното събрание след връщането на третия мандат, както обясни доц. Киселова.

Парламентът абдикира пред президентството, според Христо Панчугов. Партиите не са водили смислени разговори за съставяне на правителство, отчете той. Политическото лидерство е неспособно да формулира важните теми, според политолога.

Логично е ГЕРБ и БСП да застанат в подкрепа на правителство, по мнението му. И двете олицетворяват статуквото, каза Панчугов. Провалът на новите е, че не са обяснили как изглежда промяната, според него. Но едва ли ще се случи магическият трик ГЕРБ да се събере с БСП, както прогнозира Панчугов. Това щяло да има висока политическа цена, която едва ли Бойко Борисов ще иска да плати.

По мнението му политиците сякаш очакват гражданите да им решат проблемите, но това няма да се случи. НДСВ са изчерпани като политическа формация, подчерта той. Време е за ясен политически дневен ред, по думите му.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

РСМ назначава специален прокурор, който да следи за езика на омразата

В Република Северна Македония трябва да има нулева толерантност към актове на насилие. Българската общност е в период на интегриране в обществото. Toва заяви министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи в интервю за БиТиВи за инцидента с Християн Пендиков. Той обясни, че един от извършителите на побоя […]