Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Борисов даде заявка за президентските избори

Ако има служебно правителство, Бойко Борисов ще влезе в президентската битка. Това стана ясно от думите му пред журналисти, които го чакаха пред болницата за неговото изписване. Борисов не се яви в парламента на изслушване за Плана за възстановяване и устойчивост: „Как да се явя така„, попита той.

Борисов отговори на възклицанията на журналистите по темата за президентската битка с аргумента, че не вижда никакво основание да се оттегля от политиката, при положение, че най-много хора са гласували за него, неговата партия и политиката, която водят.

Ако Слави Трифонов не състави правителство при мнозинството, което има от 165 гласа, значи са страхливци, нападна Борисов. На въпрос къде и кога са се развалили отношенията им лидерът на ГЕРБ заяви:

Просто в един момент Слави Трифонов реши да прави партия, аз още не съм решил да правя шоу.

Борисов е уверен, че вече се е сформирало ново мнозинство от 165 гласа и то е на новото задкулисие.

Той определи новото мнозинство като брутално.

Той е убеден, че такова единодействие и единогласуване в Народното събрание не може да се постигне без да е имало някъде разговори.

Излязох, за да не дразня – чувам обаче, че избирателите се били изказали против модела ГЕРБ. Какъв модел ГЕРБ – силни кметове, сега кой ще носи отговорност?

Борисов пак заяви, както и преди години:

Не му завиждам на Слави Трифонов, ако вземе мандата…

От ГЕРБ обаче ще бъдат отговорни и ще проведат разговори единствено на светло.

Иначе Борисов обяви преговорните екипи на ГЕРБ: Митов, Дончев и Румен Христов за разговори с „Демократична България“ и Митов, Любен Дилов, Калин Вельов за „Има такъв народ“. Разпоредил е днес и утре да се проведат срещи, а ако те не са сполучливи още утре връщат мандата – това са намеренията на Борисов и: „Да видим какво не им харесват на тези хора и какво не искат да се направи.“

Бойко Борисов изтъкна на два пъти опита си при правене на коалиции: Знаете ли как се преговаря с Волен Сидеров за геополитическата ориентация на страната и Русия, как се преговаря с Краси Каракачанов за интеграцията на циганите и Република Северна Македония, или с Валери Симеонов за шума по морето, заради което целия хотелиерски бизнес се отдръпна от ГЕРБ?

Борисов засегна и темата за „Росенец“, като подчерта, че ГЕРБ не само подкрепят една комисия, но и внасят предложение за това. Лидерът на ГЕРБ нападна съпредседателя на „Демократична България“, като каза, че му е сърбал попарата и намекна, но не потвърди, че Христо Иванов е искал да бъде главен прокурор.

Това са хора на задкулисието, заяви Борисов и обясни, че ако едни партньори заявяват, че не поставят никакви условия, значи поставят капан.

Нека да кажат какво искат, ние отиваме честно на преговори, заяви Борисов.

Малко по-късно обаче в пост, отново във фейсбук, Борисов отрече да има намерение за кандидатура за президент на предстоящите в края на годината избори:

Не, няма да се кандидатирам за президент! Ако оставят Радев да се бие на политическата сцена вместо тях, сме готови да сме категорични опоненти и на този кабинет на задкулисието и да се срещнем на нови избори, когато и да са те!

Ако партиите, които днес демонстрират огромно мнозинство в парламента, не направят правителство, а вкупом изтичат при президента Радев, за да им направи служебен кабинет, това ще бъде проява на безотговорност и страх...“

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Осъдиха на доживотен затвор мъж от Шуменско, убил приятелката си

Деянието е извършено в условията на домашно насилие

Северна Корея критикува САЩ, че търсят алтернативи на панела за санкции на ООН

Северна Корея разкритикува САЩ в четвъртък за търсенето на алтернативи...

Лейбъристите във Великобритания искат национализиране на железопътната мрежа

Британската опозиционна Лейбъристка партия съобщи днес планове за ренационализиране...

ГЕРБ искат оставка на зам.-кметове на София и шефа на ОП „Гробищни паркове“

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките...

Общо 30 хил. деца посещават ясла към 2023 г.

Общо 835 самостоятелни детски ясли и яслени групи в...

Полша предрича неизбежно поражение на Русия при атака срещу НАТО

Руска атака срещу НАТО неизбежно ще завърши с поражение...

Армията на Буркина Фасо е избила 223 цивилни през февруари

Повече от 220 цивилни, включително най-малко 56 деца, са...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Разследват украинския земеделски министър за далавери с държавна земя

Украинската агенция за борба с корупцията разследва министъра на...

МОН предлага 2 май да е неучебен ден в цялата страна

Министерството на образованието и науката (МОН) предлага 2 май...

Протестиращи искат законови промени за тестването на шофьори

Протестиращите се събраха край езерото Ариана в София

САЩ посочиха Китай за основен помощник на Русия във войната с Украйна

САЩ разкритикуваха подкрепата на Китай за руската отбранителна индустрия, съобщава...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img