Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Борисов алармира: Купуват се депутати да се спънат в прага на НС (ВИДЕО)

Бойко Борисов, снимка; архив БГНЕС

Бившият премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е възмутен отново от „най-мащабното купуване на гласове“, което се провежда в парламента.

На пресконференция в централата на партията, Борисов посочи, че освен пари за отцепници, се предлагат и колосални суми депутатите да не влязат на гласуване – „да се спънат, да паднат или да си ожули носа„. „Така са се вкопчили във властта, че не забелязват какво се случва около тях„, заяви той по адрес на управляващата коалиция в оставка.

Един депутат има тежест около 10 000 гласа. Купуват по 10 000 лева на ден, на час, по апартаменти, по лаборатории и става пред очите на умните и красивите, изтъкна лидерът на ГЕРБ. Той има информация за купуване на гласове на депутати, включително и с биткойни.

В момента обаче Борисов чува само заклинания и купуване на гласове. Ще съберат 121 депутати, но на кои принципи – на инфлацията ли, да ни спрат от Европа парите ли, на принципа горивото да отиде на 4 лева, на принципа да се купува скъп хляб, изреди Борисов.

Хванали са се в столовете там и няма измъкване„, изтъкна бившият премиер.

По въпроса дали ГЕРБ би могла да се коалира с ПП, Борисов отсече: „Аз диван нямам, но ако му харесва, ще купим едно диванче тука, ще седим двамата с него (с Кирил Петков – б.р.) и ще гледаме другите какво правят.“ Станало така, че никой не иска лидерите вече, и Кирил Петков не го искат, посочи Борисов. По думите му омертата на истинската мафия лъсва в момента.

С 6 месеца до 9 месеца – орел, рак и щука. Те нямат програма, как управляват без програма, запита Борисов.

Иначе по думите на лидера на ГЕРБ по важните теми, като актуализацията на бюджета, опозицията свършила работата на кабинета в оставка. Борисов е възмутен, че сегашното правителство и служебните правителства провалили Плана за възстановяване и устойчивост. „Парите отиват в 6 други икономики… Губят се милиард от некадърност, безотговорност… Продължаваме да губим и готовите пари, които благодарение на европейската солидарност имахме„, разкритикува Борисов правителството в оставка за това, че ЕК ще ни ореже част от средствата от Плана.

Той определи случващото се като „катастрофа“. На България ѝ трябва такова единство, за да не загуби повече пари, настоя Борисов.

Надуха ни главата за социалната си политика, продължи да критикува Борисов и добави, че 25-те стотинки отстъпка за горивото са подигравка. Разкритикува и „съдебната им реформа„, която се свела дотам да сложат Бойко Рашков начело на КПКОНПИ – „сиреч, свой човек.

По отношение на руските дипломати и тяхното изгонване, Борисов напомни, че ГЕРБ подкрепили кабинета за експулсирането на руските служители. „По време на управлението на БСП бяха изгонени дипломати и може би ще затворят и посолството, но това не им пречи. Ние на 100% ги подкрепихме, но ми е интересно как Нинова като обикаля структурите си какво им говори на тях, а като ходят по Бузлуджа ще бъдат по-внимателни в изказа си. Борисов обаче е възмутен отново от безпринципността и цитира съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов, който заяви сутринта в телевизионно участие, че БСП не пречи на депутинизацията. Де и за тях да говорят както говорят за мен„, възмутен е Борисов, който каза, че е слушал по един руски канал коментар за себе си като за най-върлия путинофоб в България.

По отношение на темата за Северна Македония, Борисов предупреди, че ако не променят манталитета си, ако продължат да ни наричат фашисти и да палят български паметници, има начини Северна Македония да бъде спирана за ЕС.

Борисов не пропусна да се похвали с победата на кметските избори в Нова Загора. Резултатът е очакван, доволен е Борисов и както на предишни избори показа графики с резултатите. Той подчерта, че ГЕРБ е победила и с машини и при изключителен полицейски тормоз.

Томислав Дончев, снимка: архив БГНЕС

Томислав Дончев предупреди за катастрофа в Плана за възстановяване

Заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев също се включи за кратко в брифинга на лидера си, за да предупреди за предизвестена катастрофа в Националния план за възстановяване и устойчивост. Той е сигурен, че ще се изучава от студентите и изследователите в УАСГ какво се случва като цяла година пътната мрежа в страната не се поддържа.

Дончев обясни, че ако днес едно министерство обяви схема за безвъзмездно финансиране по националния план, трябва да представи условия. Евентуално обаче в края на годината трябва да се сключат договори и да започнат плащанията.

Щетите от това правителство ще продължат една година след неговото падане, посочи и бившият енергиен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Делян Добрев.

Делян Добрев, снимка: архив БГНЕС
spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Меглена Плугчиева хвърли оставка като съветник на Димитър Главчев

Меглена Плугчиева подаде оставка като съветник на служебния министър-председател...

Комисия търси фискалния ефект от дерогацията 4 месеца след спирането й

Комисията за дерогацията, която ползваше "Лукойл", ще работи безпристрастно....

Китай се ядоса на „политическите манипулации“ на Германия

След ареста на предполагаем китайски шпионин

Две жертви при израелска атака на Западния бряг

Израелските сили размениха огън с палестински екстремисти в окупирания...

САЩ отново предупреждават Израел срещу офанзива в Рафах

Американски служители отново изразиха загриженост пред израелските си колеги относно...

Атанас Запрянов: България не е застрашена от конфликта Израел-Иран

Израелският удар в Иран е бил ограничен по военна...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img