Борис Джонсън ще облага печалбите на онлайн търговците

Екип News24sofia.eu

Средствата ще се използват за справяне с пандемията

Прочитания 4218
0 0

Правителството на Обединеното кралство се консултира с технологични и търговски компании за данък върху продажбите онлайн, съобщи в. „Сънди таймс“.

Освен това „Даунинг стрийт“ 10 работи върху „данък върху прекомерната печалба“ за фирми, чиито печалби са се увеличили в резултат на кризата, като Amazon.com Inc.

Промените ще бъдат обявени през първата половина на годината.

Финансовият министър Риши Сунак е малко вероятно да обяви тези данъци при обявяването на бюджета, планирано за 3 март.

Прогнозите са, че бюджетът ще се съсредоточи върху разширяване на програмата за COVID-19 и подкрепа за бизнеса.

Сунак е изправен пред натиск от страна на някои от неговата Консервативна партия да покаже, че разходите са под контрол, когато представя нов бюджет.

Припомняме, Франция представи първия в света данък върху цифровите услуги през 2019 г., който има за цел директно да използва приходите на технологичните фирми, вместо да изчислява дял от печалбата на компанията. Налогът от 3% върху дигиталните приходи, засяга около 30 предприятия – повечето, от които са американски, но списъкът включва и китайски, германски, британски, но и френски фирми.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

И с онлайн петиция подкрепят Румен Радев за втори мандат

Онлайн петиция в подкрепа на издигането на номинацията на президента Румен Радев за втори мандат пусна партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие). Партията призовава всички честни, почтени, морални, инициативни и родолюбиви българи да подпишат петицията. С високия си морал президентът Румен Радев се доказа като единствения стожер на българското общество, отстояващ върховенството на закона и […]