Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Bloomberg: Джо Байдън ще се бори за преизбирането си през 2024 година

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Президентът на САЩ Джо Байдън ще обяви официално намерението си да се кандидатира за втори мандат няколко месеца след междинните избори за Конгрес през ноември. Това съобщава Bloomberg, като се позовава на помощници и съветници на държавния глава.

Агенцията пише, че Байдън е твърдо решен, въпреки че социологическите проучвания показват, че повечето демократи биха предпочели друг кандидат. Източниците му твърдят, че президентът е окуражен от „скорошните си законодателни, икономически и външнополитически успехи“ и би искал отново да победи Доналд Тръмп, ако той е кандидатът на републиканците.

Трима демократи в Конгреса са предложили 79-годишният Байдън да отстъпи мястото си на по-млад наследник, докато няколко други представители на Демократическата партия „демонстративно са отказали“ да подкрепят преизбирането му, пише агенцията. Според FiveThirtyEight, служба, която анализира проучвания на общественото мнение, рейтингът на президента е около 40%.

През април The Hill съобщи, че Байдън „дава ясно да се разбере“, че възнамерява да отиде на избори през 2024 г. Според източник той е обсъдил това с бившия президент Барак Обама. По-късно Белият дом потвърди тези планове. През юни „Ню Йорк Таймс“ писа, че някои демократи не са сигурни дали Байдън може да спечели, включително и заради рейтинга на президента.

В същото време много поддръжници на Демократическата партия отхвърлиха предположенията, че „всеки друг демократ би се справил по-добре“ от Байдън.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Израел удари обект в Иран

Израелски ракети са поразили тази нощ обект в Иран,...

Обвиняват в тероризъм 16-годишния нападател от Сидни

16-годишното момче, арестувано за атака с нож срещу популярен...

Опозицията в Молдова бойкотира референдума за ЕС

Лидерът на лявата опозиция в Молдова Игор Додон призова...

СС на ООН не призна палестинската държавност

Съединените щати в четвъртък блокираха ООН да признае палестинска държава,...

Съдебните заседатели по делото срещу Тръмп в Ню Йорк са избрани

Всички 12 съдебни заседатели за процеса срещу бившия американски...

И във Венецуела Русия настоя за украинска следа в атентата в Crocus City Hall

Украинската следа е очевидна в случая на терористична атака...

ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината без помощта на САЩ

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс в четвъртък отправи остро...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Иран: Плененият товарен кораб в Ормузкия проток е нарушил морските закони

Товарният кораб MSC Aries, плаващ под португалски флаг, който...

МВР назначи нов директор на полицията в Добрич

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов назначи Красен Торимацов за...

ЕС обсъжда във вторник Израел и региона след атаките

След иранските атаки срещу Израел свиках извънредна среща на министрите...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img