Благоевград затваря фитнеси, кина и театри

Views 3437
0 0
Снимка: БТА/News24sofia.eu

И Благоевград затяга мерките срещу разпространението на коронавируса, съобщава БНР.

Решението се дължи на ръста на заразените в областта.

В момента, на 14 дневна база, Благоевградска област е на 12-то място сред 16-те най-заразени области у нас. Броят на заболелите е 337 на 100 000 души.

На извънредно заседание на Областния кризисен щаб беше решено, че учениците от 5 до 12 клас ще се върнат към онлайн обучение за две седмици.

За 14 дни затварят фитнес залите, театрите и кината.

Работното време на заведенията за обществено хранене се ограничава до 22.00 часа. Забраняват се масовите мероприятия и спортните състезания.

Освен това се засилва контролът за спазването на законовите ограничения.

Припомняме, че редица области в страната затягат противоепидемичните мерки заради усложняващата се ситуция с коронавируса.

По-рано днес аналогични мерки бяха предприети и в Бургас.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова също предложи учениците от 5 до 12 клас да учат онлайн за 2 седмици.

Преди дни стана ясно, че Щабът и РЗИ-тата търсят унифициран подход към пандемията.

Премиерът Бойко Борисов също потвърди, че ако се наложи, мерките отново ще бъдат затегнати.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

ИЗВЪНРЕДНО В NEWS24sofia.eu! Намериха мъртва жена в село Петрич. Задържан е синът ѝ

При огледа на местопроизшествието по тялото на жената са установени множество следи от насилие