Благоевград избира кмет на балотаж

Views 12149
0 0
Снимка: БГНЕС

В Благоевград се провежда втория тур на частичните избори за кмет на общината.

Миналата неделя никой от седемте кандидати не успя да прескочи 50-процентовата бариера, а избирателната активност беше рекордно ниска – 27.75 процента.

На балотажа за кмет гласоподавателите избират между кандидата на партия „Има такъв народ“ адвокат Илко Стоянов и независимия, но подкрепен от БСП, инженер Румен Томов, който спечели редовните избори през 2019 г, но бе отстранен от длъжност със съдебно решение.

Седмицата между двата тура премина спокойно и без нарушения на изборните правила. Само една жалба е постъпила в Общинската избирателна комисия . Тя е депозирана от политическа партия и в нея се твърди, че в деня за размисъл по време на спортно мероприятие е имало агитация за един от кандидатите. Сигналът не беше потвърден.

Изборните книжа и машините за гласуване бяха доставени във всички избирателни секции в община Благоевград, а изборният ден започна нормално и навреме във всички секции. Само в 20 от общо 140 секции ще се гласува с хартиена бюлетина , а в останалите-машинно. Въпреки това отново бяха отпечатани около 72 хиляди бюлетини, както изисква закона.

Малко над 65 хиляди са избирателите в Благоевград.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Адриан Петков

Адриан Петков се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2020 година.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Елена Поптодорова: Ако България не желае да е част от Европа, ето… Беларус и Лукашенко

„Америка се завръща.“ Toва заяви дългогодишният посланик на България в САЩ, днес част от Атлантическия клуб в България Елена Поптодорова в сутрешния блок на БНТ. Тя обясни, че това най-логичната реакция на изборния резултат, защото при Тръмп имало свиване и затваряне на САЩ от всичко. България щяла да бъде от […]