Бизнесът против евтиният газ да отива само за регулирания пазар

Views 4134
0 0

Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) изпрати писмо до президента Румен Радев във връзка с предложенията за промени в Наредба 2 за регулиране на цените на природния газ.

С тревога научаваме, че КЕВР възнамерява най-евтиният газ по договорите на „Булгаргаз“ ЕАД да бъде продаван само на регулирания пазар – на топлофикациите и газоразпределителни дружества, алармират работодателите. Според тях това означава, че скъпият газ остава за бизнеса. Подобно действие поставяло бизнеса в затруднено положение.

Българската индустрия се противопоставя на това лобистко решение, заявяват от АОБР. Дългосрочните договори са сключени в полза на обществото, от което икономиката е неразделна част, се изтъква още в писмото до държавния глава.

Всички блага по договорите трябвало да се разпределят между всички. Реализирането на намерението за разделяне на доставките ще е във вреда на цялото общество, тъй като ще доведе до по-скъпи стоки и безработица, предупреждават работодателите. Освен това неяснотата по дългосрочния договор с „Газпром“ поставял енергийния пазар с несигурност.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Софи Димитрова

Софи Димитрова се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2019 година.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Доброволци се включват в помощ на пострадалите от наводнението в Каравелово, Богдан и Слатина

И днес в селата Каравелово, Богдан и Слатина се очакват десетки доброволци, които ще помагат на хората да премахнат следите от наводнението на 2 септември. Продължава отстраняването на причинените от бедствието щети в пострадалите от наводненията села в Карловско. До 10 дни хората, останали без дом, ще бъдат временно настанени […]