Бившият шеф на ДАР видя дългата ръка на Кремъл в уволнението си

Прочитания 6010
0 0
Снимка: БГНЕС

Бившият вече шеф на разузнаването Атанас Атанасов намира причините за уволнението си в „дългата ръка на Кремъл, координирано с един бизнесмен“.

Атанасов коментира през журналисти отстраняването си от поста като поредната проява на „висша форма на демагогия, а според някои изказвания и на диктатура“.

Категоричен е, че причина за уволнението му е успешната работа на службите срещу зловредното руско влияние. Това е основна причина за смяна в ръководните кадри в службите.

Той категорично отхвърля всички обвинения спрямо работата си, а излизането си в неплатен отпуск по време на работата на служебното правителство обясни със сериозни лични и семейни причини. Той не пожела да ги каже на медиите, но ги е споделил с премиера Стефан Янев.

Въпреки че няколко пъти каза, че не е юрист и конституционалист, Атанасов бе категоричен, че в последните месеци, колкото и да се говори за правова държава и върховенство на закона, има драстично смесване на властите и институциите. Като пример даде сменяването на ръководството на Агенцията по вписванията и то с мотив, че самата агенция иска да се спазва закона.

Освен това Атанас Атанасов коментира, че се намираме в уникалка ситуация президентските правомощия да се припокриват с посочения от държавния глава сслужебен кабинет, а дори не се спазвала и Конституцията. Тук като пример бившият шеф на ДАР посочи издаването на указите от държавния глава за назначаването на ЦИК и прекратяването на работата на Народното събрание. „Президентските укази не подлежат на контрол, а аз за съжаление така и не мога да си търся правата„, посочи Атанасов и призова следващия парламент да види дали няма ситуация да се търси започване на процедура по импийчмънт, тъй като може да се окаже, че един президентските указ не е стабилен, а е порочен„.

В края на изявлението си Атанасов предупреди, че е възможен план зазадействане на братушките и то не само по курортите„.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Костантин Иванов

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

Цигари за близо 80 000 лв. откри полицията в Пловдив

Полицията откри 10286 контрабандни кутии цигари на обща стойност 77145 лева в Пловдивско. На 14 юни полицията е спряла автомобил за проверка в село Катуница, съобщи МВР. При претърсване на колата в багажника били открити кашони с цигари. По-късно в гаража на обвиняемия в Ягодово били открити още цигари. Мъжът

Read More »