Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Бившият шеф на „Автомагистрали“ опровергава Комитова за ремонта на АМ „Тракия“

Ремонтът на АМ „Тракия“ е планиран година и половина преди започването на същинската част по изпълнението му. Това заяви пред БНТ бившият шеф на „Автомагистрали“ Стоян Беличев.

Той обясни, че има технологичен проект, одобрен от Института по пътища и мостове, както и от Областното пътно управление в Пловдив и Областното пътно управление в Стара Загора. Преди началото на ремонта са били направени два експериментални участъка по трасето, които са наблюдавани от „Автомагистрали“ и е бил одобрен по-иновативният вариант, който е бил и по-евтин.

Така че за липса на проект въобще не можем да говорим, категоричен бе Беличев.

Припомняме, вчера регионалният министър Виолета Комитова заяви, че ремонтът на АМ „Тракия“ в участъка между Чирпан и Стара Загора на стойност 200 млн. лв. няма гаранция, защото е минал като текущ ремонт или поддръжка. Тя посочи и че няма и одобрен проект, разрешение за строеж и Акт 16 за въвеждане в експлоатация.

Беличев заяви, че министър Комитова за пореден път е подведена от консултантите и специалистите около нея.архитекти

Относно цената той обясни, че тя е такава, защото става въпрос за ремонт на участък от 56 км в двете платна на АМ „Тракия“. Там по негови думи са ремонтирани над 20 съоръжения.

Беличев допълни, че за този ремонт не е необходимо разрешение, защото той е текущ и е за възстановяване на експлоатационното състояние на пътя. Разрешение за ползване също не било необходимо заради нормативната база, на която се прави ремонтът. Гаранционните срокове са видими в договорите между „Автомагистрали“ и АПИ, по наредба са и могат да бъдат проверени, подчерта той.

Беличев обясни, че официално гаранцията се носи от „Автомагистрали“. Тя обаче се делегира върху подизпълнителите, които се задължават да отремонтират дефектирало съоръжение или участък за тяхна сметка.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Радев: Спортът възпитава качества, ценност и характер

Президентът Румен Радев откри международния турнир Sofia Karate Open...

Две жертви при израелска атака на Западния бряг

Израелските сили размениха огън с палестински екстремисти в окупирания...

Иран се подигра на оръжията на Израел – били детски играчки

Външният министър на Иран отказа да признае, че Израел стои...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Диалогът Главчев-Радев остава без резултат, засега (СНИМКИ)

Служебният премиер Димитър Главчев обсъди с президента Румен Радев...

САЩ и Ирак загрижени за региона след иранската атака

Президентът на САЩ Джо Байдън каза в понеделник, че...

Седем години затвор за военния, убил полицай в Пловдив

Престъплението е извършено през 2018 година

Виктор Русинов: Падам си по боклуци

„Мистър България 2021“ Виктор Русинов разкри тъмната си токсична...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img