Биков предупреди да се внимава с корпоративните фигури в кабинета

Views 14977
0 0
Тома Биков, снимка: БГНЕС

Лобизъм може да се търси в законопроекти, които са приети, нашето решение за мораториума беше прието и отменено от парламента. Това заяви Тома Биков, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ, пред БНТ.

Той коментира обаче предложенията на ГЕРБ за зелената енергия, която се продава на завишена цена и държавата продължава да я субсидира, която коалицията не е приела, а на въпроса има ли депутати от ГЕРБ с енергийна централа, той каза: „Напротив, ние предлагаме да отпадне тази субсидия, цялата коалиция гласува, ако има лобизъм, е при тези, които не искат да отпадне субсидията„. Той уточни, че КЕВР е щяла да го направи, затова лобизъм има и той е в управляващото мнозинство. 4 партии отхвърлиха единодушно предложението на ГЕРБ, заключи по темата Биков.

Цените на електроенергията трябва да бъдат задържани, дори и изкуствено, за да може хората да преживеят зимата, но следва да има много мерки, каквито няма, посочи той. Премиерът Кирил Петков каза, че ще анализира, но с анализ работата няма да стане. Трябва да се вземат действия по отношение на КЕВР и мерки за хора, които не са в състояние да си плащат тока, добави Тома Биков.

Няма сигнали, че нещо по този въпрос се движи дори на концептуално ниво, категоричен е той, а по-притеснителна му се вижда временната комисия за цените на тока, чиято цел на него не му е ясна. Ако е решено това да е проблем на Н, е опасно, смята депутатът.

Той е категоричен, че ГЕРБ не прави саботаж, а проблемът е, че няма да отпадне проблемът с високата цена на тока. Става мащабна ценова криза, която е факт, смята още той.

Българският бизнес изостава генерално относно цените на тока и очаква цените да скочат още, и то поради липса на реални мерки и стратегически решения, анализира Биков.

Като „гореща тема“ той определи бюджета за 2022 г. – коалицията работи и конструкцията ще си проличи – партийни и корпоративни мисли си личат в коалицията, посочи Тома Биков.

Сблъсъкът ще е между корпоративните лобита, а именно министрите, които не са партийни – ДБ и БСП са били във властта, но останалите не са били във властта, а са корпоративни представители, предстои да се види, но трябва да сме внимателни с такъв вид фигури, добави Тома Биков.

Позицията на ГЕРБ по темата за Република Северна Македония на КСНС: „Изненадващо е свикването по тази тема на Румен Радев„, смята Биков. Като ясен знак той определи, че РСМ не е изпратила още посланик у нас и не вижда причина България да променя позицията си. КСНС е опит да се разпредели властта между президента, правителството и всичко останало, смята той. За вътрешния министър Бойко Рашков Биков смята, че ще е проблем на управлението, не на опозицията. За ГЕРБ това е червената линия, която не прескачаме, не преговаряме с терористи, за нас той е извън контекста на политиката, категоричен е Биков. На въпроса защо Рашков нарича Иван Гешев главният прокурор на ГЕРБ, Биков цитира думи на Кирил Петков, че искал свои хора в прокуратурата.

За Румен Радев Тома Биков смята, че е „на ръба да преяде с власт – вече с министри, квота в разузнавателните служби, сега иска и прокуратурата, в неговото обкръжение е пълно със съмнителни хора и доста неща са на ръба на закона„, заключи Тома Биков. Той е категоричен, че Румен Радев е най-овластената фигура в страната, а правителството се управлява от неопитни хора, но фактът за контрол върху службите е много силен и не трябва да става политически.

Биков добави, че Бойко Рашков няма нито едно доказателство за делото и чувалите по магистрала „Хемус“, а се търсили кошаревски свидетели срещу ГЕРБ за разчистване на политически сметки. Докато е министър на вътрешните работи – да не се очаква нищо от ГЕРБ, посочи той за Бойко Рашков и каза, че ако се махне, може да разговарят по теми. Рашков беше началник на Националната следствена служба и ходеше на банкети на „Мултигруп“, ако има доказателства, да ги даде, призова още депутатът на ГЕРБ. В края той коментира и проверките на прокуратурата за кюлчетата и спалнята, като посочи, че ГЕРБ не са влизали в договорка по тези теми.

В партията на Бойко Борисов няма лидерска криза, лидерът е ясен, обяви Тома Биков, но уточни, че партията трябва да се променя и го прави с годините. В следващите години партията трябва да се утвърди като устойчива политическа сила и която заема пространство на дясно-консервативна в страната, посочи още той. ИТН няма идентичност, но ПП и ДБ са либерални партии и идват като алтернатива на ГЕРБ, определи Тома Биков. Въпреки съпротивата на коалицията, аз ще продължа да ходя с бомбе, коментира за шапката си той, в кръга на шегата той посочи, че може да я пусне на търг и да спечели един ден пари.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

С 11 лева е покъпнала потребителската кошница на българина за година

С 11 лева е поскъпнала потребителската кошница в България спрямо 2020 г. Това съобщи пред Нова телевизия председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържища Владимир Иванов. Свинското месо и оризът са продуктите, които задържат цената си – те ще ни струват точно толкова, колкото и през миналата година. […]