Без стари автомобили в центъра на София от следващата година

Екип на News24sofia.eu
Views 1442
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Автомобилите, които попадат в първа екологична група и са най-замърсяващи, няма да могат да влизат в центъра на София от 1 декември 2023 г. Това заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в профила си във фейсбук.

Той поясни, че не става въпрос за стари автомобили, а за такива с най-ниската екологична категория, които замърсяват много. По думите му стар автомобил не влиза автоматично в забраната, ако е поддържан и при прегледа не му е определена еко категория 1 от общо 5.

Движението на неекологични превозни средства ще бъде ограничено. Те няма да могат да влизат в т.нар. „Малък ринг“, който обхваща зоната между булевардите „Васил Левски“, „Патриарх Евтимий“, „Ген. Скобелев“, „Сливница“ и ул. „Опълченска“. Мярката ще важи само през зимата и няма да засяга живеещите в този участък.

Очаква се от 1 декември 2025-а година в сила да влезе и забраната за влизане на автомобилите от първа екологична група и в т.нар. „Голям ринг“, който обхваща зоната между булевардите „Сливница“, „Данаил Николаев“, „Ситняково“, „П.Яворов“, ул. „Атанас Дуков“, бул. „Х. Ибсен“, бул. „П. Ю. Тодоров“, бул. „И. Е. Гешов“ и бул. „Константин Величков“.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

САМО В NEWS24sofia.eu TV! Пострадалите от катастрофата с избягалия полицай в Монтана си пуснаха клипче

В платформата Tik-Tok се завъртя клипче, направено от младежите, които са се возили в таксито, пометено от БМВ