Бетонът, паметник на беззаконието, да бъде премахнат, настоя Румен Радев

Екип News24sofia.eu
Прочитания 112
0 0
Румен Радев, снимка: Информационна агенция News24sofia.eu

Бетонът на много места по българското Черноморие е паметник на беззаконието и безнаказаността, издигнат със съдействието на много институции. Крайно време е този процес да бъде спрян, а там, където е извън закона, бетонът да бъде премахнат. Това коментира в Шабла президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос по повод застрояването по Черноморието.

Компетентни органи трябва да се намесят безкомпромисно, в противен случай това означава демонстрация на безсилие на държавата спрямо това безобразие, заяви президентът.

Демократичната и правова държава изисква непримиримост на обществото към измамата, подмяната, лъжата, към задкулисните схеми на управление, подчерта още държавният глава. Румен Радев посочи, че саморазобличаването в последните дни с измамите с европейски средства, както и неформалните „свидетелски показания“ отвън, уличаващи в задкулисни схеми на властта с едрия бизнес, подкопават ежедневно доверието в държавността и в управляващите.

Този процес може да бъде спрян с елементарно действие, е мнението на Румен Радев: „и премиерът, и всички министри да разкрият веднага цялата кореспонденция и характера й не само с Васил Божков, а и с едрия бизнес. Това e въпрос за доверието на обществото, смята държавният глава.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Доброволци могат да се включат при пожари и в планината

Вътрешният министър Младен Маринов смята, че доброволчеството е хубава работа за подпомагане на МВР, но тя трябва да се прилага за пожарната и при издирване на изгубили се хора в планината. Не трябва доброволните формирования да се ползват за полицейски дейности. Пред медиите той каза, че в тази връзка трябва […]