Бесен скандал в парламента: Депутати щурмуваха трибуната и Ива Митева…(ОБНОВЕНА)

Лидерът на „Демократична България“ оприличи народното събрание на маймунарник и помоли за почивка

Views 47397
0 0
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu. / Светломир Стоянов/

Крясъци и укори в парламента. Депутати напуснаха местата си и се струпаха пред председателката на парламента Ива Митева. Това предаде репортерът на Информационна агенция News24sofia.eu Таня Малонова.

Причината е, че те не желае да допусне да се гласува увеличение на пенсиите.

Градусът бе разпален от депутатът Филип Попов от БСП, който разкри конспиративо мнозинство между ГЕРБ, „Има такъв народ“ и ДПС, които се обединили, за да не увеличат дохода на българите.

Митева обаче го посече, че няма как да има такова гласуване, защото по закон няма как да се гласува по-голям разход, като няма как да се докаже от къде идва по-голям приход за него.

Искате да тълкувам правилника, както вие желаете, но аз ще го прилагам, както е приет„, разкрещя се Митева.

Депутатите от БСП пожелаха тя да отстъпи мястото си на някой от зам.-председателите, който да проведе заседанието и да въведе ред в залата, защото тя не е способна, но Митева отказа.

Христо Иванов се качи на трибуната и помоли Митева да даде почивка: „Заприличахме да маймунарник. Дайте да направим един председателски съвет и да видим можем ли да сме полезни някак по темата„, заяви той.

Председателката на парламента се вслуша в думите му и прекъсна заседанието.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В NEWS24sofia.eu!

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Таня Манолова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Ивайло Вълчев за Слави Трифонов: Всеки от нас може да не бъде в следващите листи

Всеки от нас може да не бъде в следващите листи. Това каза народният представител от „Има такъв народ“ Ивайло Вълчев пред журналисти в Народното събрание, съобщиха репортерите на Информационна агенция News24sofia.eu Тодор Стефанов и Таня Манолова. На въпрос дали Слави Трифонов може да не е в листа за предстоящите предсрочни […]