БЕХ даде срок на „Булгатрансгаз“ да представи докладите си по проверката на КЕВР

Прочитания 450
0 0

До 9 юли Надзорният съвет на „Булгартрансгаз“ трябва да представи на „Българския енергиен холдинг“ съответните доклади и становища относно проверката, извършена от Комисията за енергийно и водно регулиране. Това е разпоредил Съветът на директорите на БЕХ във връзка с поисканата от служебния енергиен министър Андрей Живков смяна на ръководството на „Булгартрансгаз“.

БЕХ е указал на Надзорния съвет на „Булгартрансгаз“ да предприеме съответните действия по изпълнение на искането на министъра.

Припомняме, че вчера стана ясно, че БЕХ очаква писмено потвърждение на искането на министъра на енергетиката. От холдинга поясниха, че след като бъде получено такова, то ще бъде разгледано от Съвета на директорите на БЕХ.

По-рано днес изпълнителният директор на БЕХ Валентин Николов обясни, че единственият, който може да отстранява и назначава, е надзорът на „Булгартрансгаз“ спрямо Управителния съвет, защото става въпрос за независим преносен оператор.

Ако има решение на БЕХ, а надзорът на дружеството не се съобрази с това решение, то тогава БЕХ може да предприеме стъпки за отстраняване на неговите представители в надзора, които са трима от пет, а другите двама са независими.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

54 жалби срещу списъка на свързаните със санкционираните по "Магнитски"

Върховният административен съд излезе с решения по 7 от делата, образувани по жалби срещу решението на Министерския съвет, свързано със закона „Магнитски“. По шест от делата съставите на ВАС са разделили производствата. В частта им, в която се иска отмяна и спиране на действията на администрацията и ведомствата на България, […]