Реклама

https://www.gerb.bg/bg

БЧК прати 4 камиона с хуманитарна помощ за пострадалите в Украйна

БЧК прати 4 камиона с хуманитарна помощ за пострадалите в Украйна. В 2 от камионите има дрехи, завивки, зимни обувки, спално бельо и хигиенни материали, които са част от даренията на граждани и фирми по Националната благотворителна кампания на организацията.

Други 2 камиона с хуманитарна помощ, включваща одеяла, комплекти спално бельо и възглавници от Бедствения резерв на БЧК за 2000 души, са предоставени чрез Механизма за Гражданска защита на Европейския съюз.

Хуманитарната помощ, предоставена от БЧК, се транспортира до Украйна заедно с помощта, отпусната от българската държава, в знак на солидарност с нуждаещите се от подкрепа.

Същевременно от днес БДЖ ще осигурява безплатен превоз на пристигащи от Украйна граждани с железопътен транспорт в България. За целта, всеки пристигнал от Украйна може да се снабди с билет за пътуване с влак по желан от него маршрут срещу представяне на редовен документ за самоличност, с който е преминал границата, пред служителите на билетните каси или превозния персонал във влака.

БДЖ обслужва общо 685 открити за пътническа дейност гари и спирки с над 570 влака на ден, като по този начин дружеството се надява да бъде полезно в осигуряването на транспорт за пристигащите от Украйна жители на територията на България.

Подробна информация за разписанието на влаковете може да бъде предоставена от служителите на гишетата „Информация“ и билетните каси във всички железопътни бюра и гари в страната, на националния информационен телефон 02/931 11 11 или от електронния пътеводител на официалната интернет страница на дружеството: www.bdz.bg.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски материали с деца

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски...

Премиерът на Хаити подаде оставка

Министър-председателят на Хаити Ариел Хенри подаде оставка, съобщава "Ройтерс"....

Доклад на ОССЕ: Хиляди украинци са незаконно задържани от Русия

Незаконното задържане на цивилни украинци в окупираните от Русия...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Дрегер показа фалшиви промили алкохол на водач в област Велико Търново

Задържаха водач на товарен автомобил за шофиране в нетрезво...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

ЕДИНСТВЕНО В News24sofia.eu! При спецакция в София: Хванаха дилъри и клиенти с дрога в известна столична дискотека (ВИДЕО)

Дилърите били заловени с кокаин, марихуана, екстази и амфетамини. В ареста попаднали и техни клиенти, научи още News24sofia.eu

Китай отхвърля обвиненията на САЩ, че подпомага руската отбранителна индустрия

Говорителят на китайското външно министерство Ван Венбин отговори на...

Доц. Красен Станчев: Големите харчове в държавата ще доведат до рискове в бъдеще

Наблюдаваме мощно предизборно увеличаване на заплати в държавния сектор...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img