Байдън посочи кои са заплаха за американската икономика

Политика на Белия дом за ваксинация

Прочитания 2826
0 0

В Съединените щати има 67 милиона души, които не са били ваксинирани срещу COVID-19, въпреки че имат право да го направят. Те могат да представляват риск за американската икономика, каза американският президент Джо Байдън, цитиран от АП.

Неваксинираните (…) излагат икономиката ни на риск, защото хората не са склонни да излизат. И помислете, дори когато няма ограничения за посещение на ресторанти, фитнес зали и кина, хората дори не се доближават до тях, защото те са страхувах се да не се разболеят. Опитах всичко по силите си да ваксинирам тези хора „, каза Байдън, говорейки в Илинойс.

Неваксинираните също „препълват нашите болници, спешни отделения и интензивни отделения„, каза той. Те заемат място и хората с инфаркт, които се нуждаят от операция, или тези с рак и други заболявания, не могат да получат медицинска помощ.

Джо Байдън каза, че днес 185 милиона американци са напълно ваксинирани, 75% от допустимите за ваксинации са получили поне една инжекция.

Последните данни показват, че испанците, чернокожите, коренните американци и азиатските американци в момента са ваксинирани с приблизително същата честота като белите„, каза Байдън.

Според американския университет „Джон Хопкинс“, в САЩ има над 44 милиона случая на коронавирус от началото на пандемията и над 710 хиляди починали.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Напрежение по границата на Израел с Ливан

Няма пострадали